läxhjälp


oj. hej. jag har visst en uppsats att skriva tills imorgon. he he. och okoffeinat kaffe lär ju inte hjälpa så mycket. nej. så jag satsar på socker-kick. kortlivat men effektivt. det låter bra.

en inte-som-planerat-onsdag


nej. det blev ingen flod idag. prognosen sa att det skulle spöregna här idag. det gjorde det inte, men det kom lite stänk. ingen flod. nej. men frukost på sandinavian kitchen blev det. och! första koffeinkicken på snart fyra veckor. ingen hejdundrandes kick, men kick var det allt. en liten. kaffe var har du varit! var är du!
sen gick jag lite. lite överallt. gick vilse. eller ja. det är ganska kul, för då hittar man allt roligt! och så köpte jag jelly-belly bönor. och så påbörjade jag en lista på vilka smaker som är godast. cappuccino - nomnom! strawberry daiquirl(?) - inte nom! sen åkte jag hem och städade lite. hällde lite ris på golvet och så...
puss

typiskt

näe! va fan! det ska regna imorgon!
det var väl onödigt.
jätteonödigt.
paraply. jag vägrar stanna hemma!

imorgon ska jag göra flod


hit ungefär tänkte jag gå, åka, imorgon. frukost på bussen kanske. gör ju inte precis något vettigt på bussen ändå.. nej. frukost på bussen it is. knäckebröd!!
nä men jag hade tänkt gå längs floden. titta lite på big ben osv. det måste man ju bara göra! det ingår. ska man turista måste man göra det på riktigt. typ.
ja det är min plan för imorgon.

idag har jag bäbis-suttit. ungen läste. jag glodde på honom. blev så jävla rastlös. smugglade in datorn på ungens rum. satt på helspänn. hade pappan sett mig hade han först gett mig en av sina dödsblickar och sen hade han nog skällt ut mig. men han vet inget. som tur är.

till middag åt jag en gul curry, en orange curry, en orange-gul konstig sak och vit yogurt.. som blev gul. gult. det var fint.

skolvägen

idag är det tisdag. tisdag betyder skola. börjar klockan tio så jag går väl sådär kvart i..

här svänger jag vänster...
och där borta, bakom den stora kyrkan,där ligger min skola. mitt mellan den stora kyrkan och en stor stor stor kyrkogård. där ligger den. ganska läskigt. skolan i sig är ganska tråkig. och min lärare är definitivt tråkig. helt tråkig. alla somnar och idag lärde jag min österrikiska vän att säga skittråkigt. men på torsdag och framåt ska vi få en annan lärare. hoppas innerligt att hon är roligare. och otråkigare.

som findus när han är hungrig


himmlen var rosa från mitt bussfönster.
men. fortfarande. som findus när han är hungrig. det är jag nu. fortfarande. (säkert bara lena som förstår.. men ändå..) det känns faktiskt precis så.
just nu känns det bra att petsson & findus: tomtemaskinen finns på youtube.

busskväll


busskväll, inte ok.
att ungen och hans mamma kommer hem femton minuter efter mig för att de tog taxi, absolut inte ok alls.

en hitta nemo bort och hem igen

ikväll är jag arg. jag är så jävla arg. har precis spendarat näst intill fyra timmar på en bussjävel. mamman i familjen ringde i eftermiddags och sa att jag skulle lämna ungen vid en busshållplats och jag fick namnet på hållplatsen. skulle träffa henne där, på hållplatsen. han skulle träffa sin fiol-lärare och jag skulle packa middag till honom osv. jaha, så bussar vi iväg. ungen somnar, jag väcker honom, ungen somnar, jag väcker honom, ungen somnar, jag skiter i att väcka honom, ungen sover i en timme... en timme och trettio minuter tog det att åka till busshålsplatsen. lika länge som det tar att titta på hela hitta nemo!!
ok. sen följde jag med ungen och ungens mamma och kissade, jag behövdes tydligen. sen satte jag mig på bussen igen. samma buss, fast åt andra hållet. traffikstockning och det tar två timmar att komma hem. två timmar.
middag halv nio. inte ok. kunde hon inte kläckt ur sig det när hon ringde, att busshållsplatsen låg över en hitta nemo bort. jag blir så arg. "hej bussturen tar ganska lång tid, ungefär lika långt tid som det tar att titta på hitta nemo, så du kanske bode ta med dig en banan eller två..."


hej buckingham palace


hej turist. det blir ju inte så många bilder på ensjälv när man gör stad på egen hand. men hallå, man måste ju bara ha ett kort på sigsjälv och buckingham palace. så jag haffade en annan turist med kamera och bad honom föreviga ögonblicket.
buckingham palace har jag alltså beskådat idag. och flaggan var hissad, vilket betydde att drottningen var hemma. wow. coolt! efter slottet gick jag igenom green park, bland alla stora ekar och små små ekorrar. det kryllade av dom! sött. sen gick jag utan att veta vart. hamnade på piccadilly street. köpte en bok. gick lite till, hittade den hysteriska marknaden söder om covent garden. helt hysteriskt! folk folk folk. sen gick jag ännu lite längre söderut och hittade floden. de var väldigt fint. hej london skyline. det var jättesoligt.
tog en caffe och höll på att svimma för att killen som satt bakom mig var helt drunken i perfym. fattar inte. jag stirrade lite på honom sen gick jag.

söndag, så långt jag kan med buss 82


igår gjorde jag london i morfars kläder. det kändes fint, och det var fint. nät-dag minsann. kanske ska köra på det idag med. yes.

min dyrbara söndagsmorgon blev faktiskt lite längre än min dyrbara lördagsmorgon. väcktes halv åtta. får väl börja sova med öronproppar (inköpslista: öronproppar!). nu efter frukost, efter gröt, har jag spenderat en timme eller två med att städa i köket efter familjen. marmelad hela bänken lång och tomat-inälvor på golvet. skärpning!

nu ska jag springa till en sån där buss. ska åka så långt jag kan med buss nummer 82. ända bort till victoria station. den är ju så fin. sen ska jag sätta mig någonstans och dricka en riktig kaffe. kaffe...

spontant och sånt


när klockan blev ett blev jag rastlös. familjen hade lämnat huset. till ett köpcenter, eller nått. ensam hemma. fint. men jag var fortfarande rastlös. blev spontan. klädde på mig. och sprang ifatt en buss. sen åkte jag lite buss. chillade lite i solen. sen åkte jag lite till buss. och gick på bio. away we go. helt fin film. i love it. se se se!!! buss och bio och sånt. ja. idag blev inte riktigt som planerat, men det är ok.

lördagsmorgon


efter halv sju var det lögn att försöka somna om. ungen står utanför mitt rum och skriker. bara allmänt skriker. skitunge. jag vägrar lämna lage och min säng!! men han gör alltid så på mina lediga dagar. och jag vill bara strypa honom lite. kvar över åtta steg jag dock upp. letade upp mina joggingskor och tog en promenad/jogg. sen hem och äta frukost och städa efter familjen.
idag ska jag hem till en av mina klasskompisar. hon ska bäbis-sitta och vill ha sällskap. och ikväll beger vi oss nog till camden och tar en öl. eller två. imorgon vill jag gå på bio...

varje dag


det förbjudna vardagsrummet


säg hej till vårt vardagsrum. den fina delen. till höger ligger all skit. ett stort skrivbord uppochner, och en massa lådor och grejer hit och dit. bland annat en rosa pantern-keps... ja.
stor soffa. ganska fin. på ytan iaf .vet inte om den är skön eller inte. har aldrig suttit i den. man får typ inte vara här inne... men det finns inte så mycket mer än en soffa här inne ändå...

fredag i notting hill. öde.


ett praktiskt taget helt öde portobello road. man kunde faktsikt gå rakt fram i flera meter utan att krocka med femton turister. skönt. affärerna var öppna och en hel del av marknaden var igång. men inte min plåtburk-gubbe, tyvärr.
idag gick jag hela långa portoello road, ända bort till secondhand-marknaden under motorvägen. sen vände jag och fick solen i ögonen. det var ganska skönt. tittade på lite köttaffärer och småbarn på led. köpte en massa cashewnötter. nomnom! godast i stan! och så köpte jag en fin sjal med dödskallar på. fast det får jag säkert inte ha så att bhuvan ser den. och när jag skulle åka hem tog pengarna på mitt oyster-kort slut. helvete!! (oyster-kort är ett slags rabatt-kort.) så det var bara och plunga upp två pund istället för 90pence. knappt inte ok. men vad gör man...
och imorse sa de till mig att jag skulle bäbis-sitta. jaha. bara att ställa in alla planer för en fredagskväll och se glad ut. nu är han nattad iaf. och idag har jag inte glömt blöjan. det gör jag inte om, om man säger så...
puss

en inte en allt för vanlig torsdag


imorgon ska jag åka till notting hill. och köpa stans bästa carshewnötter och titta på burkar. sen får jag vara spontan.

idag har mardrömmen daniel varit här. han är dum. punkt. och pappan i familjen tvingade mig bevaka ungarna från en meters avstånd. det låg lite småsten i ett hörn ett antal meter bort. så jag skulle stå mellan ungarna och stenarna. småsten är farliga! så farliga att du inte ens i din vildaste dröm vill veta vad de är kapabla till. typ.
och så har jag ringt till min doktor 28 gånger idag (ja jag räknade!) för att fråga om jag fick vara med i deras klubb. det fick jag sa dom. woho.
sen har jag fått ett brev med typ 100 frimärken på idag. det var fint. fint både utanpå och inuti :) loppfrön, yes!!
puss

fint som i fint.


fina toaletter tilltalar mig. inte fin som i fräsch utan fin som i fin. inte för att det är något fel på fräscha toaletter. jag gillar fräscha toaletter. men fina toaletter!! det är sannerligen någonting speciellt med fina toaletter. fina toaletter som denna i källaren på scandinavian kitchen. ABBA, thorleifs, arvingarna och skandinavien på väggen. det var fint.

det forlorade julkortet


heheh. idag har jag fått julkort. tack alfred!!! fint läge!
pappa lagade brevlådan för ett par veckor sedan och hittade det förlorade julkortet. det finns en hel värld i våran brevlåda! så han hade nog gått lite vilse, kortet. men nu är han i sin rätta ägares händer. eller nej faktiskt inte. han är på sin rätta ägares vägg. och där sitter han fint.
det är ganska fint att få julkort i september.
(men alfred, hallå! varför är det ett flygplan i huset?? helt knasigt)

jordglobar


wow. som en femåring i en leksaksbutik. i love it. en affär med hur många jordglobar som helst. jordglobar, kartor, böcker om jordgloben, grejer med jordgloben på. i love it. love it love it love it!

kletig gröt på scandinavian kitchen


hej idag rymde jag hemifrån innan frukost. åkte buss, jättelänge, och begav mig på direkten hit, till scandinavian kitchen och åt gröt. gröt, gjord på svenska havregryn, men hallonsylt och kanel. gröten var ganska knasig. helt kletig. men jag antar att det är min gröt som är knasig. inte andras. åt gröt och drack gevalia bryggkaffe. åh vad gott. förutom ute-kaffe erbjuds det endast okoffeinat snabbkaffe från tesco(typ konsum). vilket inte är någon hit alltså.


så där satt jag. och myste. med min gröt och mitt kaffe. precis brevid makaronerna och kantarellsoppan. och efter alfreds och min konversation om just kantareller igår så kunde jag ju bara inte låta bli! kantarellsoppan blev min.

mjölktänder


texas har tappat mjölktänder! :D helt fint.
så nu tar du väl och lägger hans tänder (dom som du hittar iaf) och lägger dom under kudden i hans korg. korgen ja. får han fortfarande plats i sin korg?? han är ju gigantisk. åter till tänderna. under kudden! kom igen. tanden under kudden innan han lägger sig. och så försöker du smyga in en godis där under inatt. ok. john! ok? ok! bra.

:'):') hittade en aldeles underbart fin bild på en väldigt liten och söt texas. och mig. titta vad liten han är. åh! gråta lite. jag saknar honom. men han har det ju så bra ute i skogen. i det rosa huset, med husse. det känns bra. :')


mörkt - natt


nu är det natt. det är mörkt. och imorgon ska jag åka lite buss. men det är imorgon. nu sitter jag här, under mitt duntäcke, och förbannar mig lite över diskmaskinen. det är ingen som svarar på hans rop. stackarn. jag tänker på honom, men mer tänker jag inte göra. icke!
idag har jag varit i skolan. vår lärare är lite lam. ganska seg. men ändå inte. seg på fel ställen, bråttom på fel ställen. men det är ändå ok. hittade lite kompisar idag. tysk-talande.. men det är ok. faktiskt. efter skolan invaderade vi starbucks och pratade lite skit om våra familjer. våra värd-familjer alltså...
buss. nummer 13. den ska jag leka med imorgon.

min återvändsgata


det här är min gata. min återvändsgata. den är ganska fin. men fol ket är lustigt. jag får inte hälsa på grannarna (det gör jag ändå). vet inte direkt varför det är såhär. men i 38 av 40 hus bor det judar. det har säkert någonting att göra med det... igår sparkade vi in vår fotboll till grannen. det kan väl vara trevligt tänkte jag att plinga på och säga hej och fråga om vi kan få vår boll tillbaka. ingen bra idé tycktes det här. nähe. helt knasigt.


och det här! det är min ytterdörr. dörren utan handtag. dörren som jag svär på minst en gång om dagen. jättedum dörr. vill den inte släppa in mig så vill den inte. 

dränering


idag har byggarbetarna varit här. två helt snälla killar som gärna pratar. fint. tyckte lite (jättemycket) synd om dom när de skulle fixa dräneringen. från ett hål på tredje våningen försade det ut. dräneringsinnehållet alltså. det luktade apa i hela huset. och fönsterna under hålet på tredje våningen blev ju sådär inte precis jättemysiga. helt neräcklade av sånt vi kallar bajs. b-a-j-s. bajs!

hus-templet i närbild


och det är inte jag (!!!) som har huggt av den rosa elefantens ena arm(armar?)... det är det faktiskt inte.

hus-templet


det här är alltså mitt kök. och mitt tempel. ja, klart vi har ett tempel! vi orkar inte be och så, men att slänga ut hus-templet är lika med döden. eller, snarare lika med en plågsam död. för dö ska vi ju alla osv. ja, nä men vi utför inga hinduiska ritualer och så, men vi lämnar dock alltid sista klicken i smörpaketet och sista skivan av brödet, tills det möglar. ifall någon gud skulle komma och vara sugen på en nattmacka... men bara ifall. och nästa helg ska vi åka buss till ett tempel och prisa en gud. inte för att vi tror på honom.. bara ifall..

konfetti


det har varit judiskt nyår i helgen. vilket ojudiska invånare i mitt kvater förbannar sig över. judisk högtid är lika med att alla affärer är stängda. allt och till och med bageriet, vilket betyder att vi inte haft en brödbit på hela helgen. katastrof för det indiska köket. nu är det nya året här och allt är som vanligt. det ända som är kvar är konfettin. och jag hoppas att den ligger kvar länge... som snö i början på december.
det hade varit fint att åka buss. men mamman i familjen har satt mig i för mycket jobb. och snart ska jag gå och bråka lite med doktorn. dom är ju så jävla tröga. helt tröga.

fokus


imorgon kanske jag åker buss. eller så gör jag det inte. suck. jag har så mycket läxor [...] min hjärnfrekvens är så inte inställd på läxor just nu. ärligt talat, den verkar ha fastnat på någon yttre-rymden-frekvens. yttre-ytte-rymden-frekvens. den gör inte mycket väsen ifrån sig om man säger så. bara på vissa saker, som typ jordglobar och färgen blå. men imorgon måste jag fokusera. och tvätta.

kött


titta titta! titta vad jag hittade när jag kom hem. definitivt spår av kött. vegetatianer, visst. någon har behov av kött, den saken är ju säker.
och på tal om kött. idag träffade jag en judisk arg man i svart kostym och svart höghatt som ville kötta ihjäl mig. hej här står jag och helt fredligt tar kort på gatan som jag bor på. och så kommer mannen fram till mig, röd i ansiktet, och skäller ut mig för att jag tagit kort på honom och hans unge. han var väldigt upprörd. och så kom två poliser, som stod tvärs över gatan för att se vad stod på. juden var upprörd. jag visade bilderna på gatan för poliserna och den arga juden. gator och en bild på mina fötter. den arga juden sa att jag illegalt tagit kort på hans unge. poliserna var chilla och sa att jag inte skulle ta kort på hans unge. jag sa att jag skulle komma ihåg det. sen sa poliserna och jag "have a good day" till varandra.

lage är det finaste
när man går förbi london zoo får man tjuvkika lite på girafferna. på ett rätt så väldigt rejält avstånd, men ändå! giraffer!! lage!! jag stod vid grinden och tittade på en vilt levande giraff på jag-vet-inte-hur-många-år. det var fint. lille lage <3 hade jag inte honom så hade det inte varit lätt. min trygghet.
idag gör jag inte så mycket. vilar. har lite ont i ena benet efter all promenering. så idag vilar jag, ja. men jag ska iaf gå till korsningen, borta vid tunnelbanan och posten osv, och ta en kaffe. kanske provar ett nytt ställe. måste ju checka utbudet i kvateret! det är mitt projekt idag. hitta bästa kaffestället. eller. ja. idag är en del av mitt projekt. jag ska prova ett kaffeställe, för att om någon månad kanske(?) kunna avgöra vilket ställe som är bäst. det låter bra.
puss

mumier, hello kitty och blod


idag har jag varit på museum. på the british museum. där hade dom jättemånga gamla saker från hela världen. tittade på gamla egyptiska saker och på gamla grekiska saker och på lite tema:skog-saker. sen räckte det. det var fint. men det är ju så jävla stort!
när jag fått mitt dagliga intag av kultur gick jag söderut. mot soho. för jag visste att någonstans där inne låg china-town. och gud vad jag hittade rätt.

china town var häftigt. men det bestod dock mest av rastauranger och hello kitty-butiker. men det var fint ändå. en dag kanske jag uforskar det mer i detalj. och äter kinesiskt osv.
efter kina kom bio-distriktet i piccadilly. wow. alla biografer har var sin ben&jerry. wow. jättemånga biografer på ett och samma ställe. men det var tyvärr ganska dyrt. 13pund - 150kronor. det är ju ganska dyrt det. men någon gång! någon gång får det nog bli.
det var lite kul när gick mot oxford cirkus för att ta bussen hem. hela gatan var bil-lös. lite längre fram var det en massa polisbilar och värsta avspärrat. det stod en buss mitt i vägen. med trasiga förnster med små hål i. och så låg det blodiga kläder på vägen som poliserna plockade upp med pincetter. värsta crime-scene! det var lite jobbigt att det var o-trafikigt precis vid min busshållsplats. ingen buss alltså. men de gick bra, jag hittade en buss. en sardin-buss. packad. 

19:57 nu har jag precis ätit middag med familjen. de hade köpt pågens skorpor (de är stora utomlans) och de tyckte att det var jättehäftigt med någonting så nyttigt, men det var ju inte värsting-skorporna som vi äter hemma, utan bara de vanliga...

(

är det inte ganska fantastiskt att tunnelbanan gör ens snor svart!!?)

kram


:) idag har jag fått min första kram på lite över två veckor. av en person jag bara kännt i två (max tre) minuter. och som ville bli min kompis. henrik hette han och jobbar på scandinavian kitchen. det var fint. jag köpte lingonsylt, fiberhavregryn(YES!!!) och en latte av honom. sen satt jag bland havrefras och sillburkar och ritade lite i min röda anteckningsbok. helt glad för att jag fått en kram.
sen var jag tvungen att skynda mig hem och städa i kylskåp nummer två. och efter det har jag suttit bäbis. har precis nattat honom. läst för honom i en timme. han kan nämligen absolut inte, inte ens för fem öre, somna om inte någon läser för honom. blunda då för helvete, ungefär.
imorgon ska jag vara kulturell och gå på museum. british museum. kom dock fram till att de inte hade några dinosaurier. men jag hoppas att det går an ändå...
godnatt

play-date(mardröm)

en gång i veckan har bhuvan dejt. med daniel. daniel är ett monster. en knubbig(tjock), energisk(vild), hödljud(vrålhög) och busig(ohyfsad) liten pojke(monster). som dessutom inte tycker om min pasta (bhuvan tyckte dock om den. YES.). från och med nu fruktar jag varannan torsdag(eller fredag). varannan-vecka-barn. nästa vecka får dom åka hem till daniel och kissa appelsinjuice och bajsa pasta på golvet. really. inget hyfs.
hej du får inte leka med honom. han gör dig ond.


fina saker.


pä begäran lägger jag upp en bild på min fina väska som jag köpte på brent cross igår. svart-grå och nitig. det är fint. något annat som at fint är bhuvans skelett. helt söt. när man får leka med den själv iaf. det är ett sånt skelett som tycker om att tugga. jättesnabbt. och jättehögt. bhuvan tycker om att skelettet tycker om att tugga, och därför tycker han också om att låta skelettet tugga precis intill allas öron. tugga-tugga-tugga.
idag i skolan gick jag in i fel rum. helt fel rum. begravning hej! ja rakt in i stora, jättestora, kyrkan kommer man om man tar fel dörr. det är ju lite kul. faktiskt.

lösgodis!


mina lördagar är räddade! karamellkungen!!! wow. äkta svenskt godis. samma godis samma smaker. dock inte mammas lakrisfavorit. men ändå. lösgodis!! och det som "bara finns i sverige". men var är påsarna? hallå!

what do we do, we swim! ho-ho-ho-ho-HO-HO


här har ni bhuvan. vi har precis badat.. han har precis badat. bhuvan tycker om att läsa. han tvingar mig att läsa för honom när han badar. och sen är det tork-time. vilket ser ut som på bilden.
på tal om bad. idag ska vi gå till simhallen, bhuvan och jag. han ska ha simlektion. vilket han SÅ inte kommer att tycka om.
dags att gå och hämta ungen vid bussen då kanske.

krokodil


idag har jag varit på brent cross. mega-varuhuset 10 bussminuter bort. checkade utbudet och åt nudelsoppa. köpte ett par vantar osv. och så fick jag värsta coola påsen inne på topshop. i love it!
och min mobil bara cp-ar sig hela jävla tiden. killarna som låste upp den bara förstörde den!! stänger av sig hela tiden och nu får jag inget liv i den alls. tänk om den dör om natten. då lär bhuvan komma för sent till skolan. allt tryck på mobilen alltså!

Brachiosaurus


alltså. nästa gång innan bhuvan kommer hem ska jag kissa fem gånger. minst. för idag gick jag på toa är jag bäbis-satt honom och pappan blev helt sur för att jag lämnade honom ensam. wft. chilla baby!
vi byggde lego ett tag. jag byggde en gräsätare. en dinosaurie! titta så fin den blev!! bhuvan byggde buckingham palace. sen byggde vi en limousine som drottingen fick åka i. sen kom gräsätaren och åt upp henne (min idé). det var väldigt skoj.

nu ska jag ta på mig mina tjockaste av tjockaste strumpor och krypa ner i min säng under mitt feta fina duntäcke. det är så satans kallt alltså!! jag blir galen.
godnatt

skola


det här stället ska absolut besökas igen. jag älskar burkar.

skolan ja. alltså. jag har nästan aldrig bra första-intrycket-känslor. men det ska nog bli kul. på torsdag ska jag iaf skriva upp mig på bussturen till cambridge. även om det är mest tyskar, som pratar tyska med varandra, är jag säker på att det blir en kul tur. men fan vad mycket läxor vi fått. inte ok. och ett stort, fett lexikon ska man tydligen också behöva köpa. tegelsten. två svenska tjejer i min klass. de längar hem jätte mycket. den ena till sin pojkvän, och den andra till sin hund.  men det är iaf skönt att få prata lite svenska. yes.
nu ska jag göra mina läxor.

ash irrar omkring i huset iklädd flera tjock-tröjor och mössa. han säger att han funderar på att sätta på värmen i huset. bra idé tycker jag. brrra.

gröt


kunde inte sagt det bättre själv. äta mer gröt, det är precis vad jag ska göra just nu. yes, of course! dom dagar man börjar skolan är gröt precis det magen behöver! så idag blir det verkligen gröt.
inatt blodade ungen ner hala sängen. näsblod. stackarsstackars. men var han tvungen att göra det i sängen?? va!!? skrubba-skrubba-skrubba-tvätta!
gröt!

ottoline


förälskad. totalt förälskad. det är vad jag är i barnböcker. speciellt barnböcker med svartvita bilder. och speciellt speciellt barnböcker, med svartvita bilder, med röda detaljer. ottoline and the yellow cat. man känner sig bara så lycklig när man tittar i den. i love it. den ska investeras. absolut. det är ett stenat beslut. och så har hon, precis som jag, en röd liten anteckningsbok. hur fint?
puss

snarkande farbröder är kul


jag hittade en rosa ballong i himmlen när jag strosade runt i notting hill. gissa om jag blev glad. finast. sånt gör min dag.
idag har jag lyssnat på en tjock farbror när han snarkat. det är det roligaste som hänt idag. really. efter allt städ hit och dit sprang jag bort till starbucks och deras mysiga soffor. ritade lite. och skrattade lite åt den sovande farbrorn. hihi.
nu ska jag hämta bhuvan vid bussen.
puss

min finaste vägg


nu är min hudfärgade vägg betydligt finare!! :')

nu: ett, tvätta. två, frukost.

jag: skolprojekt


ok. ganska sött.
ginger hair. fint. och gröten ja, klockrent!
jag gillar tröjan.

konst i notting hill


jag är lite kär i notting hill.

camden townnästa gång karin ta annan buss. 46an var ju lite knepig alltså. ingen mer sådan.
camden town ja. ännu en av de där london-magneterna som alla turister dras till. tusentals av souvenir-affärer, I-love-london-tröjor, förfalskade märkesväskor och pierca-dig-på-fem-minuter-stånd. camden har ju i och för sig en american apparel, men jag tror inte att jag kommer hänga där allt för ofta. nä.
när jag fått nog letade jag upp en annan buss hem. gick igenom regents park, där det var tivoli(!!!). förbi london zoo, som jag bara SKA besöka. förbi londons moské, som var jädrans stor, och fin. sen bussade jag hem.

camden?

camden town kanske? lite marknad och så. ja. allt jag behöver göra är att ta buss 268 och 46. sen är det camden town.
tror att det blir camden. yes. det blir det.

en notting hill-lördag

bhuvan-fri dag. eller. fri och fri. jag har haft en ansvarslös dag, så att säga.
började dagen med en promenad. måste komma på en bra morgonrunda!!
efter frukost tog jag buss 328, på fyrtio minuter, till notting hill. 80-90 pence och du är i notting hill. i love it.


portobello road. marknad. höra lite svenska. trängas lite med en jädrans massa turister. fint, men nästa gång ska jag inte åka hit på en lördag! 
 

lyssnade på lite jazz. det var väldans fint. sen gick jag ju självklart till the travel bookshop. självklart. dit ska jag igen. självklart. och ungefär precis när magen bad om påfyllning kom jag fram till mat-delen av marknaden. tajmat. blev lite rädd för all kokande olja så jag köpte mig en freshly made smoothie och brie-macka. nomnom. och så kunde jag inte låta bli att köpa newly-roasted cashews.
ja. jag turistade runt lite. tog en parallelgata tillbaka till notting hill gate och gick på bio. såg "julie and julia". var inte sådär jättebra alls tycker jag. nä. den gillade jag inte. meryl streep var bra. men inte filmen, tyvärr.
sen åktes det hem. och nu är frågan vad jag ska göra imorgon...

9/11


Ash, pappan. är helt excited över att det är elfte september idag. tv:n är faktiskt på, för ovanlighetens skull. dom bodde i new york när det hände och det här är deras bilder. never-seen-before. men wow. tänk att få vara med om något sånt va. läskigt värre. absolut någonting att berätta för barnbarnen.
och lägenheten. den har de fortfarande kvar. just in case liksom. det är ju bara en lägenhet på manhattan. ingen big deal...

berg-och-dal-bana

ok. jag har precis varit och hämtat boo hos daniel, en klasskamrat en buss-resa bort. för det första åkte jag en buss som inte hade några buss-stopp, utan som bara åkte. det var ju en utmaning i sig, att åka den alltså. sen kom jag hem till värsta pampigaste huset. träffade mamman, husmamman. hon är hemmafru alltså. husmamman ja, som insisterade på att ge mig någonting att dricka. ok-då-för-helvete-sluta-tjata-yes-please. kidsen åt pizza och ketchup. sen fick jag se daniels berg-och-dal-bana. han hade en berg-och-dal-bana! HADE! i trädgården! herre gud! ja, sen åkte vi hem. badade och kissade i badkaret. och nu är det snart mat. bröd?

guldiga gröna trädgårdarom nu någon får för sig att överraska mig med ett brev eller liknande, så bor jag här:

17 Powis Gardens
Golders Green
London NW11 8HH
United Kingdom


för att vara en adress tycker jag att den är väldigt fin. det låter så fint när man säger det.. men Pär Lagerkvist är ju inte så dumt det heller. faktiskt.

mitt hudfärgade lilla rum

hudfärgade väggar. javisst. lite sådär konstig färg. inte riktigt rosa. nej. och inte är det aprikos heller. nej. hud.
ja. här bor jag alltså. i ett liten rum. med säng. hylla. tre lådor. skrivbord. och ostängbar dörr. men det är ok. jag har ett stort fett duntäcke. vilket jag är ytterst tacksam för. nätterna är iskalla. nästan lika kalla som polen de hade i kylskåpet.. huu. bara man stannar under täcket är det lugnt.

nu ska jag gå till doktorn. och registrera mig. fråga om jag får vara med i deras klubb. ungefär.
puss

till mamma


hampstead. blommiga lyktstolpar. backar. hampstead.
sova. punkt.

+44


nu är det skaffat och klart. det osvenskt telefonnumret fungerar. äntligen.

får jag gå och lägga mig nu. ja det får du. (saltkråkan är ju så fin)

hampstead och belsize park


jag hade en destination. hampstead. inte parken, utan byn: hampstead. det är ju inte så långt tänkte jag, när jag satt och läste kartan vid frukostbordet. men vad jag inte hade i bakhuvudet var att mellan mig och min destination ligger londons högsta punkt. misstag. eller. ja. misstag och misstag. blev bara så jävla trött.
 

stannade och vilade lite ibland.


gick lite till. hamnade i hampstead, till slut. fin liten by. många små smala gator och en massa blomkrukor hängandes från lyktsolparna. mysfaktor: hög.
 
och efterson belsize park låg så nära kunde jag ju bara inte låta bli att ta en tur dit med. gick nedför en jättelång backe och hittade världens finaste bokaffär. den var röd på utsidan och svalde jättemycket på insidan, även om den var ganska liten. ja. sen satte jag mig i en stor fåtölj på ett kaffe. drack kaffe. ritade lite. läste minst tjugoen-och-en-halv sida i min bok. såg även en tant som hade en 90graders vinkel på sin rygg. sånt man bara ser i sagoböcker. ungefär.


sen gick jag uppför backen. tillbaka till hampstead. och tog bussen (!) hem.

the 411

"do you want the 411", föräldrafällan-citat.
upplysning tionde september 2009,
idag missade vi inte ens nästan bussen.
teorin: hörru, nu går bussen om tjugo minuter verkade fungera. great. hot-metoden, yes. bra.
nu ska jag tydligen tvätta kylskåpen...


090909

hörruhörru!! idag är det den nionde i nionde av det nionde året på det nya milleniumet. wow. det är ju något utöver det vanliga. minsan. coolt.

godnatt

less napkins


jag gillar servetterna på starbucks. yes. dom är fina.

idag rymmde jag till starbucks i flera timmar. bara satt där. och postade mina kvitton till pär lagerkvistsväg. och
läste i en bok. och bara satt. drack chai-latte, vilket var ett stort misstag. en halvliter chai-latte och sockernivån i mig var skyhög. ingen hit. men jag hade det fint ändå.
ja. idag har jag även låst upp min mobil. besvärligt värre. tog hela dagen. och killen i butiken raderade alla språk, utom engelska, på den. clever.
imorgon ska jag tvinga upp ungen en kvart tidigare. tänker inte springa till bussen med hjärtat i halsgropen en gång till. nej! ja, det är ett nej. punkt.

eftersom jag inte kan stänga min dörr kan jag väldigt klart och tydligt höra att föräldrarna sitter och viskar på sitt rum just nu. hmm. brukar dom viska? näe. varför viskar dom? vavavava?? nä. det är inte ok.

nu går jag och borstar tänderna och låtsas som ingenting.

omg

jag måste sitta här och andas lite.
vi missade nästan bussen idag. för idag är tydligen rygby-day. och på rygby-dagar ska ungarna ha en speciell knasig uniform på sig. det kom vi på när vi stod vid ytterdörren, redan sena. shitake!
men allt gick bra. puh!

tvättatvättatvätta

shorts och porr


sommarväder. nya-shorts-från-american-apparel-väder.

idag har varit kul. först gick jag till engelskaskolan som jag ska börja. jag fick göra en massa test osv. lätta test. tanten som testade mig sa att jag var skitduktig och att satte mig i den bästa gruppen. börjar på tisdag. kulkulkul!
sen åkte jag önönön-tunnelbana till city och irrade omkring i det digitala kvateren på jakt efter en digitalkamera. blev en canon 100IS. svart och fin och väskvänlig.
mitt i allt irrande i högsommarvärmen hamnade jag i soho. i porrdistriktet. hehehehh. skitkul. massa sexleksaksaffärer och lättlättklädda människor. sen hittade jag en penn-affär med alla tänkbara färger i hela världen. wow!
och så köpte jag knäckebröd. och matade boo med det. eftersom det lät jättemycket när han tuggade tyckte han att det var skitgott.
PUSS

skola

idag skrev jag ungens namn på hans vattenflaska och banana-guard. är dock ganska säker på att jag stavade hans namn fel. ops. äh!
yes. idag var första dagen i skolan för lille boo. han hatar skolan säger han. och ärligt talat, det hade jag med gjort om jag var han. världens striktaste (och tydligen bästa..) skola! skoluniformen ser annorlunda ut nästan varje dag, och blir det en fel strumpa dit eller hit får han tydligen värsta utskällningen av stygga fröken. poor child! och så är det på mitt ansvar att klä honom rätt. ingen lätt uppgift ska jag be att få tala om!
och min skola! det blir kul. om de har någon tillräckligt avancerad grupp vill säga... min värdfamilj tvivlar dock på det. ska kolla up det hela! men skolan verkar great och det lär bli skönt att komma iväg lite från hemmet.

idag har jag för övrigt gått säkert hundra mil i mina nya converse...

kenwood house


(jag älskar spike)

i knew it!!!! så fort jag såg huset visste jag! igår, när vi var i parken hampstead heath, besökte vi även ett stort vitt hur-gammalt-som-hellst-hus. och så fort jag såg det visste jag att det var huset som de spelar in en scen vid, i filmen nothing hill. woho, första sevärdheten. typ. kenwood house heter iaf huset, och jag tycker fortfarande att det är ganska häftigt att jag bara visste!!

det här huset alltså:puss och godnatt

min utsikt


det här är praktiskt taget de enda bilderna jag tagit i london än så länge. att ha min kära kamera med mig när jag är med boo (det är vad vi kallar ungen) vore inte en så bra idé. nej. det är min!
yes. ja. det här är utsikten från mitt rum. inte SÅ dålig faktiskt. jag ser: en massa hus, varav ett är en synagoga (fina fönster), vår trädgård, våra tomater, en ekorre (om jag har tur), tusen leksaker, månen (ibland), och tunnelbanan (typ var tredje minut), vilket är ganska fint faktiskt.
imorgon är första dagen i skolan för boo, vilket betyder att jag har karin-tid mellan 8:00-15:30. woho!
nu ska jag bara låta håret gråta klart. sen är det säng.
puss

buss 268

buss 268 är en röd buss som bara har en våning (ytterst sällsynt). buss 268 går till hamstead tube station och där finns waterstone. waterstone är en fin bokaffär och dit har jag och buhvan åkt idag. han fick välja att antingen åka till parken eller att åka till bokaffären. kunsumera!! vi köpte en pippi-fyrlogi. en bok med fyra pippi-böcker. och en massa annat... jag köpte bland annat londonboken (mamma, du får inte glömma att lämna tillbaka biblioteksböckerna!! du vet!?)
beast quest 19. var den andra boken vi köpte, informerade just ungen mig om...

jag behöver häftmassa!

puss

internet

hellYES!!!!!! efter en timmes team work med en kille i new deli har jag fått internet. idag har jag fått papper av mamman på alla regler osv. jag får inte hjälpa andra au pairs med många barn vid bussen, det är det ända jag kommer ihåg för tillfället... men internet WOHO!

föresten mamma! tack för alla överraskningar i resväskan :P det var sött. puss
och BIG NEWS!!!!! jag kommer med största möjliga sannolikhet hem till jul. de firar ju inte ens jul så... no problemo. typ


liten update

hejsanhoppsan. liten update. har inte fatt internet till min dator an, sa jag lanar pappans dator.
fick min vaska igar, antligen!!! har saknat min tandborste. bland annat. och jag tackar gudarna for att jag la lage i handbagaget. really. yes.
idag har ungen, ungens pappa och jag varit i hampstead heath. det ar en gigantisk park, mer skog faktiskt, med fina trad, sjoar osv. vi lekte med en boomerang och tittade pa londons skyline. wow. sa nu har jag sett allt, typ big ben och allt.
nu ska vi snart ata indisk hethet mat med handerna. det ar inte fel alltsa. men jag ska ga pa jakt efter knackebrod. ikea nasta. kanske.
ungen. boo. ar varldens bortskamdaste sexaring. men jag ska lara honom lite hut. mig ska han da fan inte kunna kora med, den saken ar spikad.

Lage halsar PUSS


hejdå sverigenu tar jag lage i svansen och bara åker till london. jag kan ju det dära med att leka så jag borde klara mig fint.
det blir fint.

sista kvällen

jag ba fläker omkring. hit och dit och dit. och är helt tankspridd. men har precis satt upp en viktig post-it på ytterdörren som säger "LAGE!!!!" så jag har väl säkrat det viktigaste. puh.
gjort en massa saker för sista gången (på ett tag iaf) har jag med gjort. typ druckit en liter svensk mjölk och tvättat håret i svenskt vattet.

vill gå ner och titta på texas när han sover :'(

vill du ha en tugga

igår kalasade vi till det i strykrummet texas och jag. vi tuggade på fina saker minsann, texas på en alldeles sagofin (dyr) cupcake som jag köpt helt och hållet speciellt bara till honom och jag på farmors goda kringlor, som är minst lika fina. tack.
när vi tuggat klart la vi oss på dom gröna kunnarna bakom sängen och bara myste. glada i magen.

det där med att stryka

stryka stryka stryka stryka. jag brukar ju aldrig krabba (hörruhörru) med det där att använda strykjärn och så. men eftersom det lär bli en vardagssyssla från och med på fredag så övar jag lite på mina skills nu ikväll. hela kvällen. som om tröjan är min lilla vita kanin, så bra ska jag bli på det där att stryka.


ögongodiskunde då absolut inte låta bli att köpa dom här finfina strumporna till mobilen och ipoden. blev totalt helt hjärtkrossad av dom. ögongodis som man bara blir helt lycklig av. och vännerna slipper frysa i vinter. det är ju fint.

mormoridag fyller min fina mormor åttiotre år. det du. det kan man då inte tro.
hon älskar havet och jämfört med henne är det inte svårt att framstå som en vattenkruka. bada är fint tycker min mormor. puss

RSS 2.0