the colours are changing everyday

jag måste sitta med ryggen mot fönstret om jag ska få någonting gjort. really.

hej kungen

hans majonäs majestät konungen. helt söt. helt jättesöt. och idag är hans dag.
måste hitta det fina vykortet. med kungen och liten flicka i röd kappa. för det är helt jättefint alltså.

tzatziki

solen tittade fram när jag gick hem och jag blev så hemskt sugen på färsk tzatziki. det luktar så gott.

papper 3

papper 3 dödslinje måndag. analytisk uppsats. 700 ord. och jag tänkte att jag skulle skriva om en vägg... en gång skrev jag 1500 ord om ett ägg, så 700 om en vägg lär inte vara några promblem. faktiskt inte.

och jag tycker ju inte ens om fåglar

just det...

dedikerad till munsår

jag ser helt misshandlad ut!

om nattdjur del ett

nu när det är natt och så kom jag och tänka på något fint jag läste tidigare idag. om nattfjärilar. sådana fjärilar som bara kan vara vakna på nätterna men som är helt förälskade i sådant de tror är solen. de tycker liksom jättemycket om lampor. åh titta solen! *doink* åh titta solen! *doink* åh titta solen! *doink*.
jag tyckte att det var så fint. men helt sorgligt. indeed.

fina seagulls

och jag tycker ju inte ens om fåglar...

kors och tvärs och så

flygplanen är jätteglada att de får komma upp i luften igen. typ. hej kors och tvärs.
vi har precis avfärdat fyra timmars jättehårt arbete om tortilla gardinen och snart är det grammatik och snart är det allting.

rhubarb pie i love you

jag tror jag dog lite. mormor hade bakat rabarberpaj. årets allra första. jag älskar rabarberpaj med hela mitt hjärta. och med vaniljsås. såklart.

dandelion

jag plockade en och målade mina kinder gula. jag älskar maskrosor. och det är liksom ungefär lika dumt att inte kalla maskros för blomma som det är att inte kalla pluto för planet. faktiskt.

oral

jag ska vara oral. muntlig. om en timme. och jag har legat på köksgolvet jättelänge och förberett mig mentalt. det borde liksom duga. jag har skrivit ner två nyckelord. godzilla och rosetter. säger allt.

som att äta moln

igår gick jag på en vit diet. en moln-diet.

världens finaste bokmärke

...och jag drömde om dig inatt faktiskt. det var så fint.

ungefär som att vara rödhårig

ett genetiskt fel.
men åh! sånt här gör mig helt jätteglad. och totalt exvalterad förstås. tänk att få vara en blå hummer. helt fantastiskt häftigt.

som nyskivad gurka.

nej. den här ormen han luktar faktiskt mest lakris. men hans kompis kopparhuvud däremot, han luktar just precis nyskivad gurka. hur fantastiskt är inte det.
läsa läsa läsa. vita tänder.

f-f-f-f-flygplan!

idag hörde jag ett flygplan när jag gick över gatan. excited! och blev så gott som påkörd. nej. men påtutad. förlåt. men jag måste titta in i solen när jag hör ett flygplan. (jag skyller på min pappa. och alla timmarna på flygplatsen som barn.)

jag-dör-fint

(när jag blir stor vill jag kunna se jätte-jättemycket himmel från mitt fönster.)
på tal om att dö. idag dödade jag en tonårskille. med min blick. och han såg faktiskt lite rädd ut. idiot. slänger du coca-cola-burkar och kexchoklad-papper hemma på vardagsrumsgolvet med eller är det bara här. i min park. inte ok.

herr och fru kaja i skorstenen över gatan

jag kanske borde tala om för mina grannar att det bor två kajor i deras skorsten. eller inte. jag är ju inte helt jätteförtjust i kajor. livrädd beskriver min relation till dem ganska bra liksom. inte ett fan. nej. men de här två är ganska söta. de som bor mitt över gatan. i skorstenen. man ser liksom att de tycker om varandra jättemycket.

som alice men nästan ännu finare


ur fokus

jag känner att jag läst min dagliga dos. minst hundra sidor. jag vet inte. men jag kan inte fokusera på någonting längre bort än en meter. ska spendera.. 40 minuter med att anpassa ögonen. titta på träd eller något.
måste. kunna. på. tv. klockan. tio. true. blood.

Eyjafjallajökull

för det första, jag bara älskar namnet. och för det andra, det är faktiskt lite synd om island. dumma fina jättehäftiga vulkan. ja. men stackars island. stackars islandshästarna. helt askiga. stackars island. ja. men hur häftigt är det inte på en skala! whoa! har jag sagt att jag älskar moln? och vulkaner. (kan skryta med att jag fick ett poäng över max på vulkan-provet i ettan).
och igår tyckte jag jättemycket om island. och eyjafjallajökull-vulkanen. vår gäst-föreläsare, som klassen skulle lyssna på idag och skriva värsta rapporten på, fastnade nämligen på andra sidan molnet. jag älskar island.

my best friend is you

åh! åh! åh! jag ramlar i kärlek. jättehårt. vad gör 159 kronor + frakt om hundra år liksom. ingenting. problemet är att min detta-ska-jag-köpa-på-cdon-lista bara växer och växer! ...jag tackar gud för spotify. och inväntar ett bra tillfälle att belöna mig själv med ett stort brunt paket. så får det bli.

om att läsa

fin film. fin musik.
det här med att sitta och läsa kan ju vara problematiskt. antingen är det för tyst. eller så är det precis tvärt om. och då passar film-musik allra bäst tycker jag. instrumental sådan. brokeback mountain är till exempel fint. eller typ titanic. en och en halv timme med låtar som heter "hard to starboard" och "death of titanic".

hej törnrosa

hallon-te i fina nya koppen törnrosa till frukost. och idag har jag köpt nödvändigheter. tandkräm, ohåliga strumpbyxor och muffin-format läppsyl. nödvändigheter. ja och när jag cyklade blev jag så jävla livrädd att jag bet mig i läppen. rapat blod hela dagen!

jag ser stjärnor i det blå. bokstavligen talat.

igår satt jag och läst minst hundra sidor i tortilla-gardinen. det är så fint tycker jag att sitta i vårt största fönster och titta på solen när den går ner. det är så varm och skönt. och sedan, när den gått och lagt sig kommer stjärnorna fram, trots att himlen nästan är helt osvart. det tycker jag är ganska fascinerande. och fint förstås.

sagan om vitsippan och den osynliga snön

det var på baksidan av skolgården jag lärde mig det sötaste och det absolut viktigaste om vitsippor. jag var sju år och hade mycket viktiga existentiella frågor. till exempel varför vitsippan faktiskt var grön i mitten. fröken förklarade allt väldigt tydligt.
det var en gång för mycket länge sedan. så länge sedan att snön till och med var genomskinlig. jättelänge sedan. snön var trött på att vara osynlig så han frågade alla sina vänner om de möjligtvis kunde dela med sig lite av deras färg. alla sa nej. påskliljan, granen, ugglan, igelkotten, tussilagon. alla sa nej. alla utom vitsippan. vitsippan är känd för att vara en av de vänligaste i våra skogar så han gav snön lite av hans vita färg. snön blev jätteglad och vitsippan blev grön i mitten. helt sött.

route 25

mamma och jag åkte ut på landet och trängdes med jättemånga andra i en stor lada. och jag köpte åtta tallrikar som prydde det kungliga slottet och en kopp som hette törnrosa. himla fint liksom.
och nu ska jag läsa minst hundra sidor i min bok "tortilla-gardinen".

i eat you up i love you so

texas är liksom världens finaste hund. med världens finaste frisyr. och världens finaste tunga. för den är faktiskt prickig den. hur coolt är inte det! jag älskar texas.

de har inga huvuden och vanligtvis inga ögon.

alla musslor börjar sina liv som hannar. sedan byter de, om temperaturen tillåter, kön fram och tillbaka under hela sin livstid.
mamma sa att de levde och att vi skulle döda dem. det kändes ju inte helt ok. men det var pappa som slängde dem i pannan. och det brukar ju vara han som dödar det vi äter, så det var ok. och de smakade som burk-musslor och såg ut som inälvor och dinosaurieskallar. men det var faktiskt spännande.

läran om myror kallas myrmekologi.

en sida i varje kalender måste ockuperas av myror. punkt slut.
myror i övrigt. den vanliga myran, arbetsmyran, kan leva så länge som sju år. och drottningen, hon kan bli hela fjorton år, dubbelt så gammal som den vanliga myran alltså. och sover gör de liksom aldrig. jobbigt. och så lägger de ett kemiskt spår till de ställen det finns mat, så att de hittar tillbaka liksom. (jag ska lägga kaksmul-spår till hemmakväll.)
jag gillar myror. på håll. och i böcker.

ja. jag är svag för moln.

jag vill bo i mitt mjölkpaket.
och på tal om mjölk. en mjölk-kossa producerar i genomsnitt 40 vita glas om dagen. wow.

anemone nemorosa ♥

idag tog jag på mig mina nya favoritstrumpbyxor... nej. men de fungerar ju i övrigt liksom.
och hela morgonen satt jag och förberedde mig till poesi-seminariumet. det var kul. banan och mjölk och jordnötsmör med sked - bästa plugg-tillbehöret!
sen på vägen hem hittade jag värdens finaste av finast. typ. jag la dem i fickan och cyklade hem fort som vinden så att de inte skulle dö. och de luktar så gott. jag älskar vitsippor! nästan mer än allt annat. men det är mycket jag älskar, så jag kan inte riktigt säga så. bara för tillfället...

jag ser solen! från mitt fönster!

mitt fönster ser norrut. så jag älskar morgon-utsikten från mitt fönster på sommarhalvåret. magiska soliga moln som man blir helt kär i. och sol!
och så inbillar jag mig själv att jag ser askmoln. hela tiden. men vart är de?? jag vill att det ska komma ett sånt där gigantiskt fluffigt kolsvart moln på himlen. de måste vara helt fint. och läskigt.

kon'nichiwa

för ett par veckor sedan var jag riktigt duktig i skolan. det tyckte mina föräldrar var jätteroligt. så de köpte världens finaste geisha till mig. med världens finaste färg. helt blå. och rosett! hon är jättefin. och nu står hon i min film-hylla och håller koll på det mesta. att jag pluggar och så liksom.

samtal om julmust är fina

idag, på förmiddagsfikat, hade jag ett väldigt stimulerat samtal med en av mina arbetskamrater. angående påskmust. och julmust.
man kan tro att det är samma must. men påskmust är faktiskt en sådan must som består av färskpressade små kycklingar. och julmust består helt och hållet av små tomtar av olika slag. absolut inte den riktiga tomten. absolut inte. bara de andra små tomtarna, de som springer omkring och äter upp folks gröt och sånt. och risken för utrotning är knappnåls-liten.
så är det.

curry är gult och fult

jag. behöver. en. drömfångare.
punkt.

ho ho ho

jag är så förälskad i min fina lilla uggla. han står bland mina allra finaste saker på min sänggavel och ho-ho-hoar genom hela nätterna. men det gör ingenting, jag älskar honom ändå. och så har han en jättefin bror. men de ses tyvärr inte så ofta. han bor liksom i göteborg hos cecilia. jättelångt borta för en liten uggla.

om upphetsade kaniner och lila delfiner

hej jakob, titta! karin har ritat en grön elefant och en lila delfin. bara till dig!
och jag älskar historien om de upphetsade kaninerna! helt fint. jag tycker att det är helt underbart. de nya små kaninerna är säkert jättesöta. och gröna och rosa. åh!

do-wah-doo

folk säger att hon växt upp... och det ska vara något bra? jag vet inte. men det här är bra :)

this is my face. covered in freckles. with the occasional spots. and some veins.

igår. jag satt ute i solen, på trappan, och läste lite om kärlek och vittrande höjder och död och sånt. i kanske trettio minuter. och sen! hej pang bom! var det bara att säga hej till cirkus sjuttioelvatusen nya fina vänner. freckles♥

mjölk smakar bäst genom sugrör

de flesta som känner mig känner också till min passion för mjölk. det är ju liksom så gott. och så fint! helt jäkla vitt liksom. som moln och bomull och lammungar och getost. helt fint. och nyttigt ska det vara har jag hört...

in the sun

man kan faktiskt, bokstavligt talat, få fjärilar i magen när man tänker på hur fin våren är. och idag har jag sett en massa fina bin och sånt. och så var det en liten skalbagge i mitt hår. hej sa han.

årets första...

vattenmelon!! - 10 april. jag slickade tallriken och bestämde att vattenmelon faktiskt är det bästa som finns ibland. och att jag ska äta det minst varje dag i sommar. ha med sig i en nät-kasse till jobbet till exempel... finast

dödsångest och freestyle i plåt

hemskast obehagligt. jag drömde att folk runt omkring mig gick och dog hela tiden. ja alla dog var sin gång alltså,inget zombie-kalas. det var lite som i den där filmen när hela usa drabbas av en självmords-epidemi. jag förstod inte det hela och överlevde tillsammans med de som inte heller förstod. kanske var jag upprörd, för någon tyckte synd om mig och gav mig en sådan där antik cd-freestyle i plåt som bara spelade små cd-plattor och jag låtsades att jag blev glad.
läskigt och inte ens när jag varit vaken i över tjugo minuter vågade jag titta träd, och sånt. men nu känns det bättre...

jag ramlar i kärlek

så fint att det knappt är sant alltså <3

hej vår

nu i veckan kalasade jag till det och köpte fina vårstrumpor. en till mobil och en till ipod. och gissa om de blev glada. åh vad fin lille bebisen kommer bli, sa kassören. åh ja, jättefina, finast i hela världen.

på södra...


träd <3

superkarin cyklar


cykel grusväg sol superman-mantel öland sommar bredsladd. love.

för första gången på över sex månader har jag idag cyklat! lite nervös och jag höll på att ramla redan innan jag rullat iväg. och nu är mina ben som fucking spagetti. helt konstigt!
cykla mer!

hej jättegamla lilla lenit


hej idag myndighetförklaras lenit på riktigt. att man är 63 i sinnet hjälper liksom inte alltid. men idag är hon äntligen jättegammal på riktigt. lage och jag äter lussebullar i hennes ära och snart tar jag min halva (typ) flaska vin och tar bussen, eller något, bort till henne och äter bullar! puss

det var påskharen!


påskharen var uppe i ottan, jättetidigt. fem i åtta för att vara precis. han tittade till de sovande innan han uträttade sina ärenden och de sov jättehårt. sen hoppade han jämnfota ner för trappan, tyst som en mus. åt en banan och placerade ut sina ägg, som han målat själv. och sjöng lite la la la för sig själv. sen hoppade han ut i solen och vidare till nästa hus..

en fin påskafton


den här dagen har varit så fin. jag åt blåa ägg till frukost! köpt kullamannen på dvd! och gått omkring i solen på stan jättelänge med min mobilkontakt "Cicci Är Bäst!".
...och ätit potatistårta.

fin finare finast jakob


påskmiddag med jakob i fokus. finast i hela världen tyckte vi allohop, inte minst texas. han tyckte att minimänniskan var jättespännande och ville mest också sitta och titta på honom hela hela tiden, och äta kyckling från smörgåsbordet såklart.


RSS 2.0