lage ♥
idag är det lage hela dagen. hela hela dagen. det är ingen vanlig dag alls. för det är lages namnsdag.
hela hela dagen ♥ puss

lullaby. vaggvisa. speak whale.

helt konstigt. och helt genialt. jag pratade lite valska med texas och han blev jättetrött. det tyckte jag var väldigt praktiskt. och inte så konstigt egentligen. det låter ju faktiskt väldigt harmoniskt och fint sådär.
hej säng.de sa på radion att våren skulle komma idag och då tänkte jag är det faktiskt var hög tid för converse. jag har saknat er ♥

spread the fun


jag sprider jördnötsmör-kärlek.

mellanmål numero uno! banan-och-jordnötsmör-smörgås. idag dock utan smörgås, men det är himmelskt ändå.
jag brukar kalla det för alfred-smörgås :)

så här glad blev jag när jag hittade rosa socker i min väska


fina nattkonversationer. upp och hoppa klockan kvart över sex. jobba jobba. très trött! några koppar automatchoklad. fortfarande trött. ända tills jag hittade min rosa klubba med tuggumismak. love it.
sen inbillade jag mig att jag var otrött, men det gick inte så bra.

disneymaraton


åh! igår hade min kusin lisa och min kusin linnea och jag disneymaraton (hejaheja) och det var underbart. lika underbart som en bal på slottet, skulle man kunna säga. och jag var vaken genom hela "den lilla sjöjungfrun" sen var jag död.

snöbärsträd


kanske är jag en aning hjärntvättad av alice i underlandet. är, utan kanske. allt är vitt och det ser ut som att träden är täckta av vita små blomknoppar. i love it. och alla taken ser helt okantiga och mjuka ut. som i en saga. och så får man gå i små gångar med tre meter snö på vadera sida. precis som i sagorna. det är fint.

en snöig födelsedag


natten mellan igår och idag kommer att bli igågkommen som en väldigt speciell natt. först som natten det kom på ett ungefär en miljon tonn snö på en gång. hej pang bom. men det är också natten lille-han-som-inte-har-något-namn-ännu föddes. helt fint och jag vill hälsa på NU! puss till dig och mamma och pappa ♥
nu är du inte minst längre, texas!

albinobullarna
vem har sagt att bullar måste vara bruna!? jag tycker att faktiskt vita bullar är ganska fina. helt ok. och låter man dom torka en timme eller två så försvinner till och med det degiga i mitten. och så man kan till exempel använda dom som ishockey-puckar. eller att slå folk med. kalas.

update

i lenhovda har det snöat minst en meter och min bil är insnöad.
men dalilas mamma och pappa skottar järnet och dalila och jag äter deg. pannkaksdeg, rå bulldeg, bröddeg, bull-fyllnings-deg.

två av dom finaste


den här fanny. visst är den så fin att man helt enkelt vill gråta! ja. puss

sagofint


hej. det blev disney. men inte i filmform. jag beställde boken om hon som trillar ner i ett kaninhål och hamnar i världens helt knasigaste och sagofinaste äventyr som går att hitta. om en och en halv vecka har jag lov, då ska jag lägga mina grammatikböcker på hyllan och läsa om äventyr och konstiga svampar.

Zeitgeist jag ska skjuta dig


jag har jagat ord i flera dagar nu. vettiga ord. dom som är svåra att hitta. springer och gömmer sig är vad dom gör, eller så finns dom inte över huvud taget.. man vill bara skjuta dom. speciellt ord som sägs vara vettiga men som ser helt tilltrasslade och tyska ut.
men nu är jag äntligen klar och jag tänkte belöna mig själv. jag har ju trots alls faktiskt fraktfritt numera..

Birgitta sa

en av de klokaste sakerna min engelskalärare på gymnasiet sa handlade om mini-kjolar. otoppat. ja, men helt fullkomligt genialt och jag tänker på det varje gång jag skriver uppsats.

med perfekt posh och brittish dialekt:

well, the essay,
it should be precisely like one of those mini-skirts.
short enough to draw attention.
and long enough to cover the issue.

det är GENIALT. med versaler till och med. och jag är så glad att jag var uppmärksam just den dagen.

om afrika


när jag hittade afrika på diskbänken.

afrika dödade mig nästan en gång när jag var fjorton år. bokstavligt talat. men jag lurade honom.
.. på tal om att jag borde skriva klart min afrika-fjärdedel på hemtentan. men jag träffade en afrikan i fredags, och han sa att engelska var ett monster. det borde sammanfatta allt ganska så helt och hållet.

mitt gula palats


här ska jag bo när jag blir stor. i ett gult palats. med röd dörr. jättemånga fönster. och blodfärgat gräs. i love it.
men.. än så länge får jag nöja mig med att det gula palatset bor hemma hos mig. i mitt gula tegelpalats...

I'll eat you up I love you so


L is for the way you look at me
O is for the only one I see
V is very, very extraordinary
E is even more than anyone that you adore

lage är kärlek. föräldrafällan är kärlek. jag har lyssnar på L-O-V-E på repeat i två timmar. på franska, japanska, tyska, italienska. den får mitt hjärta att smälta lite. och det främst för att jag älskar föräldrafällan...

hjärtformad deg


"ska inte du ha din deg?" idag vi fick deg till frukost, och pappa åt inte upp sin andel tillräckligt snabbt. jag förstår inte hur vissa människor tänker. morgonbak, och min plan var att göra hundra hjärtformade kakor. men en är ju bättre än ingen. jag ska spara den till imorgon. slå in den i ett litet paket och skriva "till karin" på den.

snö, snö, snö.


dom har sagt att det ska snöa i tjugofyra timmar från och med ungefär nu. vilket jag egentligen tycker är ganska underbart. jättefint, men min morgonpromenad blir nog inte så glad. rent vansinnig. men, jag stannar inne och bakar kakor istället. kakor av deg som antagligen gud uppfann. nom nom, ja.
angående snökulor, jag önskar jag hade fler än en.

sydpolen har flyttat hit.


han måste blivit helt förskräckt, den vant-lösa cyklisten. jag tittade på honom som om han vore en sån där limegrön slemmig utomjording från en planet i det solsystemet vi inte upptäckt ännu. vant-lös. och jag trodde att jag skulle avlida för att jag frös så fruktansvärt mycket. seriöst. en sån där helvetes motvind och jättemånga minusgrader. jag frös på ställen jag inte visste att man kunde frysa på. så när jag kom hem drack jag två koppar (en liter) te och gjorde en liten brasa, i micron.


jag fårstår inte hur det kan se ut så här, på riktigt.


ibland när jag har tid över känner att jag behöver en paus tittar jag på några av mina hundratals fina bilder på himlen och drömmer lite om sommarkvällar med fina sommarkvälls-himlar. för det är lite utav det finaste som finns. faktiskt. när jag blir stor ska jag bo på en jättehög kulle varifrån man ser minst tio mil i alla vädersträck. och där det, på sommaren, åskar minst en gång i veckan.

oh my darling clementine


nej. det funkar inte. eternal sunshine of the spotless mind som läs-musik. man kommer liksom på andra tankar.. E.T. och harry potter fungerar däremot. men det är ju inte lika kul. fast det kanske är det som är poängen.

snö, vildingar, båtar och dansband.


idag har det snöat och jag har lyssnat på "where the wild things are motion picture soundtrack: original songs by karen o and the kids" hela dagen och blivit lite sådär totalt kär. jag vill dö till de där låtarna, ungefär. jag är helt såld. och texas tycker mest om den låten där alla ylar i slutet, animal.
läst har jag förstås också gjort. om båtar och äventyrare, ordböcker, indianer, svarta döden, adjektiv, fransmän, och sånt. läsa läsa läsa. jag är livrädd för min hemtenta.
och så har jag druckit min vikt i te. minst. och kissat lika många gånger som texas på en tio-minuters-promenad.. det är många gånger.
ja, och så har jag varit och diskuterat dansband med en trevlig man i uffes källare och födelsedagsfikat med john såklart.

om mina harar


mina harar. de kliar sig i öronen med baktassarna. speciellt dom bruna hararna. höger baktass i höger öra och vänster baktass i vänster öra. sen slickar dom tassen väldigt länge. det är så det går till. i alla fall bland de harar som bor under fågelmaten i vår trädgård. hur det ser ut i andra trädgårdar vet jag inte.
... är det bara jag som tycker att jättestora harar är läskiga?

den finaste brodern jag har


en flodhäst! åh vad fin. men nej. det är faktiskt min john. den bästa och finaste brodern vi har i den här familjen. och idag fyller han lika många år som det tar dagar för solen att göra en fullständig rotation på sig själv. 25 alltså. halvvägs till 50 brukar det också kallas. jättegammalt. men jag tycker att han är bäst ändå.

MUMIN


idag satte jag kaffet i halsen. igen. totalt exvalterad! MUMIN VARJE DAG!!!! jag älskar smålandsposten!

dödsångest

jaws. käke på djur eller människa, speciellt farliga sådana. jättefarliga. nej, men jag lyssnade precis på "the theme" till hajen och nu vågar jag inte gå och lägga mig. det är.. nej. det är det inte, men den kommer på andra plats på min hej-jag-vill-dö-den-här-introlåten-är-jätteläskig-lista.. jag ska slå in arkiv-x-låten i en toarulle och ge den till texas imorgon. förintas borde den. och nu vågar jag ju verkligen sova. nej.


föresten. min pappa är mycket bätte än Josef Fares farsa.

invasionen från väst och evolutionen

jag satte kaffet i halsen i morse. fniss-attack.
jag lyssnade på P4 och radio-nyheterna lästes av seriös, medelålders man med basröst.
de svenska träden hotas. granbarkborrens kusin tallbarksborren som bor i kanada kan komma hit, med jättestora båtar. och äta upp alla våra träd.
ungefär.
jag hade väldigt roligt.

som södra-anställd får man egentligen inte skratta åt sånt här. men hallå! det var verkligen svårt att inte.

för övrigt har jag lagt märke till att jag skrivit "namsdag" på fler än fyra ställen i min kalender. man ska väl skriva som det låter. det kallas evolution. om fem år kommer ingen skriva namnsdag med n i mitten. det är vad jag tror.

läsa, läsa, läsa


hej, idag studerar jag. och jag har räknat ut att storbritannien borde tycka om svenskar mycket, mycket mer än både norrmän och danskar. för våra vikingar var verkligen jättemycket snällare än de andra vikingarna. och det är ju när man är snäll man får kompisar...

törnrosa


en gång var det en väldigt elak häxa i sjömansklänning som nästan högg mig till döds med sin trollstav. inför alla mina vita kaninvänner föll jag omedelbart i en hundra år lång sömn. sen kom min prins och pussade mig tills jag vaknade. slut.

gospel-kalas


min mamma stod nästan precis brevid lisa syren! jättelångt borta, jättesuddig bild, men det roliga är att man faktiskt ser vem som är vem ändå. speciellt min mamma. även om hon ser ut som ett troll.

ja. igår var jag och maria på halleluljah-gospel-fest. 300 körsångare, varav min mamma och lisa syren alltså, och en solist-man som faktsikt nästan var en exakt replika av karlsson på taket. sött.
innan festen satt vi på palladium och åt ostsoppa och penne. och vi satt ganska länge, ända tills vi fattade hinten att de faktisk stängde för 25 minuter sedan. då sa vi tack för maten och gick vidare.

afternoon tea
för en vecka sedan precis bjöd vi på afternoon tea här hemma. med allt vad det innebär. vi åt den fetaste grädden och de godaste sconesen och sylt och morotskaka och sånt. det var jättefint.

puss


jag kommer ihåg att jag tittade på filmen "monster house" när jag kom hem klockan åtta på morgonen. fjärde frebruari förra året. och att det var fint. han var fin.

andra man, nedersta raden ♥
puss

where the wild things areThere were some buildings... There were these really tall buildings, and they could walk. Then there were some vampires. And one of the vampires bit the tallest building, and his fangs broke off. Then all his other teeth fell out. Then he started crying. And then, all the other vampires said, 'Why are you crying? Weren't those just your baby teeth?' And he said, 'No. Those were my grown up teeth.' And the vampires knew he couldn't be a vampire anymore, so they left him. The end.

I'm in love.

RSS 2.0