kings and queens.

precis en sådan här skulle passa så himla perfekt på min vägg. med kungen och silvia tror jag. ja. för de är fortfarande snäppet roligare än victoria och daniel. speciellt att titta på. och det är ju det som är poängen med en tavla. finns det ens sådana hära på vår kong och dronning?

varberg/grenaa.

vi gick upp halv fem för att hinna till avgång i varberg 08:05. jättestor båt. ganska stor.
jag hittade en annan båt som jag ville åka med. söt.
någon maffiaboss hade nog bestämt möte med någon där under bron.
vattnet var helt turkost inne i hamnen. fint. jag hade förväntat mig en brunare nyans.
texas på burk?
sen började båten bubbla så att det turkosa vattnet nästan blev helt vitt.
och jag såg två båtar som jag pratade jättemycket med förra sommaren. helt roligt! hej!
kapten.
hej jag är inte alls snurrig. åka båt när hela havet redan stormar i huvudet är ingen hit alltså. jag ramlade in i folk och väggar och sånt mest hela tiden.
blåste jättemycket. typ kallt.
en gång kände jag för att spy. då gick jag ut på soldäck och tittade på horisonten.
och så inspekterade jag livbåtarna. just in case...
hej frukost! halv tio, mitt i resan, gick vi och åt frukost. pannkakor!
frukostutsikt. jättemånga båtar!
framme i grenaa och det var så himla skönt. och ungefär här gav åksjuketuggumit effekt och jag sov som en stock alla tre timmar till fram till skagen.

toppen af danmark.

precis hemkommen och jag vill bara tillbaka. skagen tog mig helt med storm, och jättemycket sol. maten, molnen, glassen, husen, konsten, havet (haven), saften, hamnen, båtarna och allt fint! jag får gifta mig med en dansk helt enkelt, så att jag får köpa ett hus i skagen.

hej skagen.

idag har jag tagit på ett ungefär exakt 442 bilder på vågor och hav. helt perfekt! och soft is har jag ätit två gånger idag, först med oboy och sedan med pannkakor. nästan ännu perfektare. nej. vattnet slår allt!
nu ska vi dricka öl. pilsner! puss

danmark baby!

(texas älskar att sitta stadigt.)
vad är klockan? inte ens fem? och jag skulle vilja hälsa alla inbrottstjuvar att vi inte alls åker på minisemester och att texas ska sova under min säng hela veckan. haha. nej, men jag får verkligen inte glömma åksjukearmbanden. hej danmark. hej skagen. hej havet!

söndagsdelikatesser från irak.

söndagsmiddag är finmiddag och zahraas mamma står för maten! helt fantastiskt jättegott tyckte vi allesammans! och zahraa, titta! vi åt upp precis allting!
tacka mamman din och krama om hela familjen från mig. puss

fint i torne...

svalor inne.
svalor ute.
jakob är en lyckligt lottad bebis. pippilakan!
jag älskar bland annat delen om husdjursskötsel.
haha. fint!
färgnypor.
huset från tjugotalets amerikanska södern.
lila prästkragar!
ströbergs.
grannhuset som brann är fortfarande fint.
världens minsta jordglob tillhörande slaktarsonen, tele 33.
den osoliga balkongen.
puss.

om att ha en karusell i huvudet.

förra gången jag fick helvetes-yrseln var jag riktigt upprörd. med all rätt. det hela var helt orättvist. jag gick och höll mig i de hemskt orangea väggarna och åt bara smugglat vitt bröd och sylt från frukosten. typ. sen memorerade jag vägen mellan sängen och starbucks och satt mest och ritade. och hade koncentrationssvårigheter. så inatt, när hela världen började snurra, var jag i alla fall glad att jag låg i min egen säng. men fortfarande helt orättvist.

vi har astrid lindgren i en terracottaröd kruka i vår trädgård.

en astrid lindgren i en av de bästa rosa nyanserna. i en terracottaröd kruka. och bladen är jättegröna! vi ska ha rosor överallt på hjulatorp. i alla färger och former. och minst en astrid!

det årliga besöket i torne.

fru ströberg hälsade oss välkomna till vårt årliga besök. så himla kul. här är det sig likt och fint sa vi sen handlade vi godis och tidning med bilaga av herr ströberg. sen fick vi skynda ut ur butiken för det var så hemskt många tyskar i kassan och mitt kinderägg höll på att smälta. det var sådär jättevarmt utan sol. ovänligt chokladväder men härligt ändå.
jag tycker om att vara i torne. det gör tyskarna och danskarna med. alla tycker om torne!
det årliga besöket äger rum i slaktarsonens och min mosters gula hus. och jag älskar den här bilden. så himla perfekt och fin. på alla sätt och vis.
fina hundar på rymmen. jag försökte prata med dem, men de pratade bara tyska eller holländska eller något. slickas kunde de dock.
torne är finast.

tuc.

flickan med ostkex-kjolen. tuc. de bästa av ostkex, tycker jag. dels på grund av det fina paketet. helt gult och som det alltid har sett ut. känns också lite amerika. cracker liksom.

spegel spegel.

kvällspromenad efter pannkaksmiddag med snövit.

utflyktsmotto.

utflyktsmotto: ingen utflykt utan mammas bullar. på sant. blir verkligen helt fel stämning. ingen stämning alls skulle man kunna säga. det är bullen som gör det. och ja, jag tog den största!

kolatvålen.

mmm! tvålen på södra luktar kola-snören. så det blir bestämt en sväng till willy:s på lunchen.
(...kan det vara så att kolasnören i samband med willy:s helt medvetet produktplacerar kola-tvålen på södras toaletter. för jag menar, det fungerar ju. verkligen.)

nära havet vill jag bo.

vi åkte helt söderut och hamnade på en jättefin klippa i blekinge. vattnet vid bryggan där i hörnet var det kallaste i hela världen. tappa-andan-jag-kommer-dö-kallt. jag skrek som en styckad gris. men det var fint ändå. faktiskt väldigt fint. jag älskar havet.

elefant/hök/nattfjäril

hej mysteriet är löst! jag har hittat honom! i min(mammas) våra-djur-och-växter-bok. helt bra bok. och samtidigt som jag var jätteglad att jag hade lokaliserat honom blev jag så besviken att boken helt missuppfattat färgerna. men de kanske inte hade tekniken 1975. hur som helst, jag tog saken i egna händer och ritade av honom i min kalender. med de rätta färgerna såklart.
och angående namnet, den amerikanska versionen slår den svenska med hundrafemtio meter. allmän snabelsvärmare... fem gånger sämre fantasi än färgläggaren i våra-djur-och-växter!!!

hej jasmin.

en natt för en vecka sedan kanske. jag stod jättelänge där under busken och bara luktade. himla fina de där jamsinblommorna alltså. en gång innan jag dör vill jag bada i ett regn av de vitaste av jasmin-blad. precis som de gör när aragorn blir kung och han pussas med arwen. så himla fint.

ivory skin.

det är coolt att vara blek! det tycker i alla fall världens finaste jakob, med de mjukaste benen i hela världen, och jag. idag har jakob och hans mamma och pappa och jag och min mamma och pappa hängt i hans trädgård och bara haft det fint. ätit en massa bullar och druckit flädersaft och busat en massa. puss!

vita fräknar/mjölk.

kanske tyckte jag att mina helt vanliga arm-fräknar såg hemskt ledset ensamma ut. eller så är det helt enkelt resultatet av när man målar mjölk på en vägg. hugget som stucket. fint blev det i alla fall.

grilla kaskelotter.

grillkväll i skogen hos john och texas och jag tog med mig en gul kaskelott. smakade helt förträffligt, speciellt tillsammans med johns precis nyskördade små potatisar och ett helt berg med salt. jag älskar kaskelotter. men det tar på krafterna att äta en hel val och jag var tvungen att lägga mig på soffan en stund. sedan gick vi ut i kylan och solnedgångs-skogen för texas behövde gå på toaletten. (dalila, visst lyckades jag matcha de fina tightsen helt fint!!)
p.s. kul att det var en mygga som bet mig på mitt evighets-sår. kliar som myggbett!!! och snart fyller han föresten två år, mitt sår/ärr. helt längesen. kul också att man kan se en fräsch bild på honom om man bild-googlar "karin einvall". det är faktiskt helt kul. d.s.

hej alfred nu kan vi åka till usa och göra nästan precis vad vi vill!

idag fyller min bästa paddelkompis lika mycket som jag. helt bäst är han, alfred. speciellt om man vill veta vad det är för kemisk beteckning på hallonsylt. typ. och så har han alltid jordnötsmör hemma. och så är han snäll och sådär. precis som en vän ska vara :)
p.s. alfred, den galningen, hoppade upp på ravinen och puttade ut mig till havs. jag blev helt livrädd. och alfred tyckte att det var jättekul. d.s.

catch a falling star.

åh! dalila, du är helt bäst i hela världen. typ världens finaste reklamen ever. speciellt med tanke på att du tänker på mig när du ser den. jag älskar den! och jag älskar dig!

pannkaksmiddag.

pannkaksmiddag igår med alfred och snövit. vi plockade alla de fina röda frukterna i alfreds trädgård och åt kalaset med glass, choklad, sirap och banan och sånt. det kallar jag middag.

mjölke.

öjaby by night. som en saga. helt fint tyckte vi.
idag ska min bästa mamma baka de bästa bullarna i hela världen. och det är nog lika bra att jag inte är hemma. får så himla ont i magen av degen.

elderberry.

idag har vi silat saften i mormors gamla kökshanduk. och resultatet blev så himla bra. godast i hela världen. fint för magen. men jag föredrar fortfarande att titta på den okokta versionen av flädersaft. det är så himla fint för ögonen.
och imorgon ska jag ut på sjön och äta bullar. helt bra.

hej hallon hej.

jag konsumerar en sådär i genomsnitt femhundra gram frysta hallon i veckan. femtiotvå veckor om året. jag älskar frysta hallon. men. nyplockade hallon sitter mycket bättre på fingrarna. och smakar också helt fantastiskt gott. men helt annorlunda än frysta hallon. helt konstigt nog.

thundercats are go!

come to mama!

red sun.

om legolas hade varit i växjö igår hade han sagt någonting i stil med: a red sun sets, blood will be spilled this night. jag tänker så varje gång jag ser en röd himmel. i alla fall varannan. sagan-om-ringen-skadad? nej.

hej vem är du?

igår hittade vi en jättedöd liten, men ändå ganska stor, varelse på vår altan. okänd varelse. vem är han liksom? har aldrig skådat något liknande i hela mitt liv. helt färgglad är han i alla fall och som handplockad ur en disneyfilm (eller när lammen tystnar...). världsligt fin.

leche con fresas.

ett. jordgubbar.
två. mjölk. iskall.
tre. sugrör.
idag gjorde jag mig en av de bästa av sommarens alla törstsläckare. jordgubbar med mjölk. leche con fresas. i drinkform. precis vad som behövdes efter en timmes spring och lek i skogen med texas.

kroppkakor och svampkakor.

nästan hela anledningen med att åka till öland och bada är kroppkakor. har man inte varit i ninnis kroppkaksbod har man aldrig ätit de godaste kroppkakorna. det är vi alla överens om. och för sådana som jag som inte äter kropp finns det världens godaste svampkakor. helt fantastiskt goda. och det hela ska självklart serveras med jättemycket sylt och grädde. och mjölk! mmm!

the fellowship of the rings.

en av de bästa sommartraditonerna. helst en var kväll tre dagar i sträck. ingen sommar utan alver, drakar, trollkarlar, håriga fötter och pilbågar och hästar. fint.

öland baby.

idag flydde vi regnet (och åskan såklart!) och åkte till den bästa ön i hela världen. vi åkte till den fina kohagen och badade med kossorna. fast de ville inte bli klappade. och de var jättestora! helt läskiga. och det var en liten flicka som trampade rakt i en kobajshög. hon trodde nog att hon skulle dö, stackarn. ja och sen åt vi kroppkakor, vilket man verkligen måste göra när man är på öland. helt fint.

six storms.

please take me to göteborg eller kattegatt right now! det är så orättvist!

juli tolv.

det bästa med idag. ett. att texas och john kom på kaffe. känns alltid som hundra år sen sist man såg dem. hundpussar i massor! två. att jag tror att jag hittat ett par linser som mina ögon inte hatar. och att min optiker sa att jag har fina ögon. alltså kvalitén på dem. antar jag... tre. att det åskade på håll hela tiden jag gick morgonrunda. fyra. att det är jättevarmt.

känns som tyrannosaurus rex.

sitter ute i min finaste hängstol och lyssnar på min fina vän åskan. känns och låter ungefär som en tyrannosaurus rex på jättelångt avstånd. luften vibrerar och morrar sådär fint. precis som en jättestor dinosaurie. jag kommer ihåg en fin sommarnatt för kanske tio år sedan. vi tittade på jätteläskiga godzilla och det åskade minst lika mycket på tv:n som utanför fönstret. jätteläskigt och jättekul. och nu tror jag att det kommer närmare. snälla kom hit!
ps. visst har jag finste whiskeygaset i hela världen! ds.

om krusbäret.

har funderat lite på hur fina krusbär är och att jag gillar namnet. jag brukar nästan alltid föredra den engelska namnet på saker och ting. för det låter oftast jättemycket finare. men när det gäller krusbär föredrar jag svenskan före engelskans gooseberry. vadå gåsbär? nej, det fungerar inte. (att kruset i krusbär härstammar från det tyska språket kan man ju i och för sig bortse ifrån...)
ps. jag tycker verkligen om färgskalan här just nu. ds.

fläder.

flädersaft är verkligen någonting av det godaste som jag kommer ihåg ifrån förr i tiden. sådant vi brukade göra varje år. och det är ju så himla gott. och processen är så himla fin. finaste blommorna och sockrade citroner som ser ut som godis. helt fint.
nu ska vi bara vänta på den tredje dagen och att vårt ihopkok ska förvandlas till den riktiga saften.

från och med du.

jag har absolut ingenting emot att det här verkar vara årets sommarplåga. har den mest på repeat hela tiden. den är så fin. och helt bra.

honungsrosen.

just precis nu surrar det jättemycket i det döda trädet i vår trädgård om dagana. humlorna är som galna i vår finaste honungsros som bor i det gamla döda trädet. och det är jättefint. fint att se på och jättefint att lukta på. hela trädet är en stor fin rosbuske. men blommorna blommar bara en gång så man får verkligen passa på att sitta där under och andas.
ps. kommer man för nära fastnar man med håret och han släpper aldrig. ds.

sentimental heart.

såhär på sommaren borde man verkligen få äta jordgubbar med mjölk varje dag. och så måste man äta det ute, för då gör man det på riktigt. känns helt somrigt och helt perfekt.
helt typiskt att vi(jag) åt upp alla gubbarna igår kväll. helt typiskt.

ruthless och det fina svinet.

den bästa födelsedagspresenten fick han av mig, pappa. ett vildsvin som man kan ha och gömma i handen. mycket bättre än riktiga grisar svin. och innan jag slog in honom fick han träffa finaste grisen i hela världen. min rosa gris. han heter babe ruthless och kommer ända från australien.

en sommarfödelsedag.

idag fyller den bästa pappan jag har hela femtiofem år. och hans födelsedag är nästan alltid helt fin. som idag, helt soligt och helt varmt. en sommarfödelsedag. puss

en flodhäst!


jag äter helst godis med ögonen. alltså, godis ska vara fint! som vattenmelon-godiset jag åt på öland förra året. fint. och texas, han brukar mest tycka om sånt som smakar kött eller leverpastej eller sånt. på så sätt njuter texas och jag nästan lika mycket av hans rosa flodhästformade leverpastej-godis. helt fin och jättegod. perfekt.

mumin är tillbaka!

hej smålandsposten. jag visste att ni skulle vika er. jag menar, vad vore egentligen tidningen utan mumin? skönt att vi pratar med varandra igen. puss

kaffe hjärta melon.

som sagt. kaffe och melon passar minst lika bra med varandra som kaffe och äpple. helt gott alltså.

krusbär.

den här reklamen är ju så himla fin. och krusbär! de är ju någonting av det godaste och finaste som finns!

glassdejt.

idag har jag varit på glassdejt med cecilia. och jag ville ha det finaste strösslet. karamell. men jag måste säga att jag är väldigt besviken på växjös utbud av strösselet-med-vanligtvis-finaste-färgerna. hemskt besviken. det är helt fel färger. knappt kulört alls som det påstås vara. helt blekt. såhär i efterhand kan man i alla fall glädjas åt att färgerna blev finare på bild.
ps. den var god i alla fall. ds.

hej.

greenpeace mejlade precis och sa att de har hittat en cocacola-burk under nordpolen. och jag håller med dem, det är fan inte ok. människan borde veta hut. ibland.
på tal om någonting helt annat, det luktar peach i hela huset. och det är ganska fint. fint, ja, men jag är rädd att det ligger en möglig persika begravd här någonstans. nu ska vi gå på persiko-jakt.

fjärde juli med texas.

i hegen har texas sovit över och det har varit så himla mysigt. och vi har gjort så mycket fint.
vi har åkt bil.
suttit jättenära varandra i fåtölj och myst.
och ätit potatis. bland annat.

kakor

på begäran. ett par tre bilder på cookies n beans i kristianstad. helt fint.

jag tycker om saft från nordpolen.

idag är det typ 30 grader och saft gjort på jätteisigt vatten är min bästa vän.
ps. vattenmelon och kaffe är himla gott tillsammans. faktiskt. ds.

hej hjulatorp.

det här är så himla galet. på riktigt! helt galet! tänka sig, vi har gått och blivit med gård!! i skogen! världens finaste gård. så om fem år vet man inte om hemma är hemma här eller hemma där. helt knasigt. och kul. och nu bråkar vi över vem som ska få finaste rummet osv. och jag vill ha mintgröna väggar!! och jordgloben. jag ber till gud att de som bor där nu inte vill ha den. av mig kommer han liksom få hur mycket kärlek som helst!

ps. glöm inte vad jag sa om att flytta ut på landet och kaniner!!! ds.

kanotäventyr

årets hittills varmaste dag i all ära. idag tog alfred och jag kanoten under armen ner till sjön och paddlade så långt vi bara orkade.
kapten kollar sjökortet.
och jag flängde med fötterna överbod så mycket jag kunde.
och vi paddlade ända till kronobergs slottruin. så himla långt.
vi åt en massa bullar och smörgåsar. och tittade på sjökort.
och jag gjorde en turban. för att det var så himla skönt. och fint.
jag och slottsruinen. och en massa fina näckrosor. så himla fint.
sen badade vi såklart och så paddlade hemåt i vågor och motvind. och imorgon säger jag nog hej till muskelvärk!

tema russin.

efter fyra timmar städ på södra finns det viss liknelse mellan min ballong och mina fingrar. vet inte riktigt vem/vilka som är skrynkligast. eller vad som är värst, att min ballong håller på att dö ifrån mig eller att mina fingrar kommer hata mig efter den här sommaren. jag älskar dem liksom allihopa.

jag tycker om kakor.

igår var jag glad ända ut i tåspetsarna. det var soligt och det var så himla fint.

train train

helt rolig låt som jag är helt kär i. och igår hörde jag den på riktigt.

RSS 2.0