kanindrömmar

när jag flyttar ut på landet ska jag bli med kanin!

den blå månens tre teorier.

de sa så i filmen jag såg i söndags. tyckte det var så himla fint. förr i tiden sa man så för att man trodde att en blå måne var det omöjligaste i hela världen. men det är faktiskt inte omöjligt alls. när det är vulkanutbrott och sånt blir månen ibland helt blå! helt kul! och sen säger de att en annan blå måne inträffar på ett ungefär en gång vart två och ett halvt år. det är när en månad har en fullmåne, och sen en till. och för att det inte ska bli några missförstånd får den första hela månen får heta fullmåne och den andra blå måne. väldigt praktiskt.
jag skulle vilja se en riktig blå måne. en sådan som alltså är blå på riktigt.

kvällsbestyr på södra.


sitter på ett öde södra och skriver ut kartor. hur många kartor som helst. jättemånga. och det går jättesakta. har läst hundra eller mer sidor i den finaste boken om sommar, tittat på monicas fina färgpennor, ritat en blå måne, varit uppe i en bastu till matsal och letat efter russin (fanns inga), ätit en helt perfekt mogen persika, pratat lite med skrivaren, tittat trailern till den nya harry potter-filmen och tryckt på print en gång var elfte minut. bland annat.
ps. skrivaren sa att han snart inte orkar mer. att han tyckte att jag skulle gå hem och äta glass eller något. låter helt bra tycker jag. ds.

vansinnesfärden.

jag vilar på lena efter vansinnesfärd.
på lenhovdaskolans skolgård finns en helt vansinnig liten rund karusell som mest röd och gul. den går runt runt runt och runt. fanny och jag åkte först jättesnabbt åt ena hållet och sen ännu snabbare åt andra hållet. och jag är på ett ungefär fortfarande snurrig. helt helt vansinnigt. kidsen ska lära sig tidigt hur det känns att vara riktigt riktigt på lyset. eller? vansinnigt var ordet.
ps. det var ganska kul. ds.

världens mjukaste granne på andra sidan lenhovda.

idag tog lena och jag en spontan utflykt till lenhovda. till andra sidan lenhovda till och med. där bor fanny vattenmelin. haha. helt fint. och fanny har världens mjukaste granne. helt helt mjuk och helt helt snäll. vi blev jättefina vänner. jag ville mest sitta och krama honom hela tiden.


om en midsommar på öland.

midsommarglass nummer ett. precis när vi kört av bron i färjestads hamn. och jag valde helt efter färg (i färgstaden!) och ville ha mintgrönt. blev mintchoklad och pistage. har varit oense med mig själv om vilken av dessa färger som är finast. nu vet jag. det finns knappast något finare än mint.
vi började vår borgholm-vistelse med att spatsera på stan och titta på löpsedlar. haha daniel är så fin.
midsommarglass nummer två. mormors favorit med smak av rabarber och ölandsjordgubbar.
vi satt i kajen. och tittade på fiskar...
..och på konstiga hus vi tyckte såg ut som slott.
pär. elsa. alfred.
hemma hos sam hittade vi en världsfin smultron-odling. helt fin! och helt gott!
och så delade vi på en ölandsjordgubbe direkt från landet.
anders-ankan-johansson-inspirerad-melon-drink. efter viss teknik var det helt gott.
singstar debut. elsa och jag sjöng waterloo. hjälp.
dansmatta debut. helt kul. helt svårt.
elsa och jag tog friheten att ockupera sams säng. och så vaknade vi och det var så soligt det liksom kan vara. hej vi är på öland! tänkte jag.
efter städ gick vi ut i solen. bad på schemat!
vi gick på små fina stigar.
och hittade hus som vi ska flytta in i när vi blir stora. hej slott!!
mot nudiststanden! dock inga nudister. men fint.
jag doppade till och med huvudet! och lekte sjöjungfru.
lunch på kajen. pizza. helt fint. (fisk tycker om bröd.)
tyckte att det var så fina färger...
...så jag blev så himla inspirerad när jag skulle välja midsommarglass nummer tre. karamellströssel!
sen åkte vi hem. och himlen var så himla fin.
fin midsommar. jag älskar öland.

midsommardrömmar

jag hade en hemskt konstig dröm midsommarnatten. inte alls om prinsar och slott och sånt. helt konstigt. jag blev jagad av björnar och så hade jag en liten vit hundvalp i väskan. vad ska det betyda egentligen? det måste betyda någonting. hur som helst var valpen mjukast i hela världen och helt helt söt.

hej midsommar

öland hej nu kommer vi. roadtrip med elsa och alfred. jättesnart. först bullar, minst två, och mjölk!

cotton candy dreams

åh! vad jag vill ha sockervadd. i rosa eller lavender. fint fint fint.

öland öland öland!

imorgon åker jag till öland och ja jag ska ta med mig alla skynken jag äger. skynket är min bästa vän.

växjö och sommaren.

har sparat den här bilden på skrivbordet. och jag ska titta på den minst varje dag i vinter. som bevis på att sommaren faktiskt kommer till växjö. ibland.

ice love

de finaste av isbitar. tycker jag. smakar så himla mycket finare.

cotton candy

precis som sockervadd. det var helt helt rosa och helt helt fint. men sen bara efter tio minuter började sockervadden brinna. det blev helt eldigt och flammigt. fortfarande helt fint. och så kom svalorna. jag gillar svalor. de är de bästa av fåglar. absolut. sen tyckte jag att det var helt fint att jag hade samma färger i mitt fönster som på himlen. på ett ungefär. jag älskar min kanin.

juni 22

det hänger ljusrosa sockervadd i luften. och himlen är sådär pastelligt ljust blå. helt helt fint! så himla fint!
ps. idag har jag lärt mig, ett, att det gör väldigt väldigt ont att tappa en hel vattenmelon från två centimeters höjd på pekfingret, två, att det till och med gör väldigt väldigt ont att tappa en halv melon från två centimeters höjd på pekfingret. ds.

hej sommarsolstånd

för att demonstrera hur högt solen faktiskt står på den absolut ljusaste dagen på hela hela året. tjugoförsta juni. skuggan av ett saftglas, i växjö, kan omöjligt bli mindre än såhär. häftigt.

bumblebee love

sen den gången jag nästan trampade på en död humla har jag blivit mer och mer kär i de små liven. har nästan aldrig klappat något så mjukt. helt fint. jag såg föresten på ett mjölkpaket idag, att humlor är jätteduktiga på att göra frukt av blommor. mina hjältar.

prinsessbrölllop

idag ska prinsessan och hennes pojkvän gifta sig. helt kul. och helt fint såklart. jag älskar kungliga roligheter.

hej hej björnar

hej idag är det björnarnas alldeles egna dag. så jag var ju minst sagt tvungen att köpa ett gäng röda och gröna och gula små godisbjörnar till min egen björn. helt fina är de. min björn tycker mest om skumbjörnar men de små röda och gröna björnarna hade nog ätit upp dem. säger vi.

min tandborste är kidnappad

23:15 igår rapporterades min tandborste helt försvunnen!! han sågs senast på vänstra kanten av det stora vita handfatet i badrummet. och han är av sort extra mjuk och är av färgen jättemörk turkos. mest grön, men med inslag av blått.
nu tycker jag alltså att förövaren ska träda fram. omedelbart. och jag har mina misstänkta. I've got my eyes on you!
update: förövaren har vikt sig och erkänt.

min rosa nya fina nattkompis.

i födelsedagspresent fick jag världens finaste kanin av mamma och pappa. en rosa. perfekt nattsällskap. lyser sådär fint och helt lagom rosa. hela mitt lilla rum blir liksom helt rosa. hej perfekt.

fin yogurth

yogurth eller skymningsmoln? höjdpunkten med att äta vaniljyogurth med hallon och blåbär är helt klart färgerna. i love it. och jag blir så glad när de fastnar på bild. finast.

om när yogurth inte fastnar på bild.

en fin bild på en fågel och ett tak.
idag försökte jag ta kort på min frukost-tallrik. och man blir så ledsen när inte färger fastnar på bild. det är något av det värsta som finns nästan. mina yogurth-rester var alltså så himla fina. ledsen blir man.
nu ska jag vila ögonen en stund.

söt söt söt.


sömnig.

helt konstigt. men efter drygt nio timmar sömn ville huvudet inget hellre än att sova frukost. det är något fel här.

grekiska jordgubbar

jordgubbskaramellerna var ju det finaste mamma och pappa hade med sig när de flyttade hem från grekland. föll mig perfekt i smaken då jag helst äter godis med ögonen. så himla himla fina. och de svenska jordgubbarna kostar 50kr litern. det skär ju ganska hårt i hjärtat faktiskt. dumt.

jordgubbsmedicin

hej idag har jag varit hos tant doktorn. hon gav mig en hostmedicin som jag inte får köra bil på. smakade inte alls som hostmedicin ska göra. alltså inte alls som min tandkräm. helt fel. äcklig som det äckligaste. inte som jordgubbar precis. sköljdes ner med en liter, ja, jordgubbsaft och jättemånga jordgubbkarameller.

jag gillar pojkar med underbett.

idag kom kom texas och john på besök. och de är så fina när de bråkar. verkligen. jag tycker det är jätteroligt. och jättefint. det är kärlek. texas morrar att han älskar sin husse. och john mest retas. det är så fint.
och minen! omedvetet är det nog hans favorit. han ser så himla arg ut. så himla rolig. huggtänder och underbett. underbart.

domino

jag måste börja titta mer på tv! dagens reklam är helt i min smak. helt rolig.

utslagen.

för ett par dagar sedan råkade jag nästan trampa på en helt död humla. jag plockade upp honom och hans päls var precis lika mjuk som jag trodde att den skulle vara. om inte mjukare. jo. som en liten boll av bomull. mjukast. jag klappade honom lite och sen la jag honom under de allra vitaste och finaste blommorna i hela trädgården. där fick han ligga.

jag tycker om reklam om mjölk.

jo. min hals befinner sig fortfarande i helvetet. nej. men det är dit jag tänker skicka honom om han inte börjar bete sig snart. dummaste hals. så jag utforskar fortfarande youtube. och den här reklamen är helt finast. som en hel liten saga. söt pojke i finaste tröjan liksom. dumt att det inte var en jättelång reklam. 6o minuter hade varit lagom.

hej jag utforskar youtube

när man är sjuk och mest sover och går på te-och-glass-diet är youtube verkligen den bästa vännen. och jag älskar den här videon. finast rakt igenom.

idag tänker jag bara äta glass.

jag har riktigt dö-ont i halsen. tjock i hela huvudet. på min så kallade semester och allt. inte ok. men det är ju så det är när man får lov. då blir man alltid sjuk. alltid. typ.
fördelen med att vara hals-sjuk är att man får äta så mycket glass man bara orkar. faktiskt. och en och annan oreo. bara för att det är så himla synd om en. glass!

rödluvan

den här tavlan hade jag verkligen jättegärna velat ha över min säng. så himla fin. och så himla karin.

tuggummihår

åh! mitt hår luktar 90tal. hårvård från australien (!) som luktar precis som tub-tuggimmit. och åh! vad jag älskade det där tub-tuggumit. smakade finast och så kunde man göra största bubblorna i hela hela stan.

en ö

om man bor på landet kan man ha sin egen ö. minsann. wow. och en jättelång brygga som knakar. det kallar jag fint.

whip it

put some skates on, be your own hero.

om gräddbollar.

det bästa med gräddbollar:
jag har hört att när man är ensam hemma får man göra precis vad man vill. hur man vill. när man vill.

och alla söta myggor...

myggbettstatistik. hälsenan. fyra stycken på höger och fem på vänster. snälla döda mig!

gul och blå och helt fin

igår hittade jag en skrikande fågelholk i skogen. helt fint. och det var en blåmes-holk. vilket passar perfekt dagen i ära. tycker jag. för blåmesen borde ju vara sveriges nationalfågel. den är ju så gul! och så blå! koltrast liksom. jo, den är också fin. men den är ju helt svart! heja blåmes.

there's nothing I can do to keep from crying.

hej igår grät jag tre gånger inom loppet av fyra timmar.
först grät jag när det stormade på tv. det var många som överlevde men det var en sjölejonmamma som var jätteledsen. hennes bebis var så väldigt liten och hade dött någonstans där mellan de hårda klipporna och de hemska vågorna. berättarrösten sa att vågorna var mycket starkare än sjölejonmamman och att det inte var hennes fel. hon grät och la sin nos mot bebisens. det var så hemskt sorgligt.
lite senare lyssnade jag på denna och grät lite bara för att den är så himla fin.
och sen innan jag skulle somna tittade jag på första och andra delen av barnen på luna. och det är ju så himla sorgligt när alla dör. det är liksom så sorgligt att man nästan själv vill dö, så då grät jag lite.
(pärlan är det bästa med hela barnen på luna!)

idag åt jag potatissallad till middag.

helt fantastiskt!

hej sommarlov.

jo, på tal om att vara sentimental. igår sa vi hejdå i klassen.
sista tentan skrevs och vi fick sommarlov!!!! och det firade vi med öl, mys på ängen, lärare, chips, 90tals-låtar, kortspel, dans till dålig musik och nattpromenad under delvis blå himmel. sen sa vi hejdå och lovade att vi skulle skriva till varandra.

nej jag är inte alls sentimental.

play!
idag har bror, pappa och jag varit på den vackraste platsen i hela världen. jag finner verkligen inga ord vad fint det var. och finaste sommarvädret. allt var som ett gammalt fotografi. eller en evert taube-låt. verkligen. åh!
och när vi åkte hem spelade de vår låt på radion. då blev jag inte alls sentimental.

johns bakverk

jag fick många födelsedagspresenter som var finast i hela världen. och en av dem hade john bakat själv! så finta. och så goda! han kan allt min bror. allt utom saker angående moln. puss

ett mark-moln

fredagen innan denna fredagen var det helt helt vitt utanför mitt fönster. det var faktiskt ett mark-moln. och på sjöarna låg det helt fina sjömoln och det högg i hjärtat att jag inte hade ro att ta kort på dem. skulle skriva tenta, precis som idag. och nu har jag sommarlov. all tid i världen att ta kort på moln. fint.

om melontrosor

vart är mina melon-trosor?? tvångstanke. men jag kan inte skriva prov utan mina melontrosor!! mina magiska fina melontrosor! come out come out where ever you are. det är inte kul längre. tvångstanke.

humpback

inatt läste jag om knölvalar. de är så hemskt stora. och fina förstås.

sol, jordgubbar och vaniljyogurth

idag har det varit sommar och jag måste köpa starkare solfaktor. lika stark som stålmannen. minst. (om man tar solfaktor 20 två gånger, blir det 40 då? ekonomiskt tänk här)

jag noterade verkligen det fina omslagspappret.

har jag någonsin varit lyckligare? igår fick jag ett världsligt paket i brevlådan. världens finaste och största kalaspaket från världens finaste dalila på andra sidan jordklotet. jag blev världens lyckligaste. kunde knappt andas ens en gång och det var så himla fint hela tiden. jättemånga paket med siffror och så himla fint omslagspapper. indeed.
du känner verkligen mig bäst av alla♥

gör lite somrigt

himlen är så blå idag. sommaren kom hit ändå alfred! balkongdörrar på vid gavel och det är så fint att sällskapas av flugor och sus från stora björken. speciellt när man pluggar. som påminnelse att det snart är sommarlov och att det kan vara värt att fokusera på litteratur-begrepp i alla fall till på fredag. sen kan jag läsa vad jag vill. som min nya bok the whale and the snail. sommar hej!

godnattsaga

en perfekt godnattsaga! som man blir helt  glad i magen av.
så söt! tax♥

kalashimmel

31 maj i all sin ära och himlen bjöd på kalas.
20:52 pastell-kalas.
21:37 kalas kalas.
och nu är det sommar! hej juni officiell sommarmånad hej!

paket från texas

finaste paketet var från texas. och han tyckte att det luktade jättegott. så han fick hjälpa till att öppna kalaset.

make gif
och i paketet låg hjärtformat hundgodis. direkt från hjärtat.
och en pinne! som texas täljt helt själv. jag ska sätta upp den på väggen.

RSS 2.0