kulturnatt arton minusjättekallt. jag trodde att jag skulle dö, det var kallt.
tittade och lyssnade på birro. sen köpte vi ett gult palats.

mars delight


mars och månen från min säng. underbart.


det är inte ett dammkorn! det är mars! zoom: 300. jättelångt borta.


som en jättestor röd stjärna.den tjugonionde januari kunde jag ligga i min säng och titta på mars. planeten mars. hur fantastiskt är inte det! som en jättestor och röd stärna precis brevid månen, där bodde han. men bara tillfälligt, igår hade han flyttat någon annan stans. kanske till en annan måne...

avsmakning

morotskakadeg - check - jättegod
sconesdeg - check - lite salt och helt ok

att fylla afrika


idag fyller min mamma lika många år som det finns länder i afrika. det är ju ganska fint. femtiotre minsann. men det är ju ingen ålder, eller hur var det?
nu ska vi äta marsipanstubbe och jag ska inte lägga beslag på kanterna. inte på båda två i alla fall...

det är för tidigt

yrvakna. min arbetskamrat och jag sitter och gråter till lugna favoriter.

247


i tisdags blev pappa och jag bjudna på bion snabba cash av ett företag jag inte vet så mycket av alls.
bjudna. helt gratis. med popcorn och läsk. på ett villkor. att de fick predika ett slag innan filmen. och den enda informationen jag fångade upp var att bioduken i salong består av lika många kvadratmeter som ungefär 11 studentrum. elva! 198 kvadratmeter. otroligt.
resten av tiden jag inte lyssnade räknade jag takplattor. 26 gånger 13 rader. att räkna ut det tog en evighet. och så hamnade jag på 247. 247 247 247. när vi kom hem frågade jag pappa, på tal om ingenting, vad 13 gånger 26 var och på 20 sekunders betänketid sa han 338. och så kom jag på att huvudräkning absolut aldrig varit min grej.

som vanilj.

hej, är du klar med det där äpplet?
jag tycker om äppelkärnor. de smakar förvånansvärt fint alltså.

hej skola hej


och idag har jag börjat skolan igen och hängt med strindberg. engelska på schemat och jag tror att det blir bra. nu ska jag bygga en egen ordbok och snart kanske det blir som jag sa när jag var tretton år. då bläddrade jag i ett sånt där gigantiskt engelskt lexikon och sa att jag skulle kunna alla orden i det när jag gick ut nian. tidsplanen sprack, men det är väl ändå inte det viktigaste. nej.

coraline

jag höll på att ramla omkull av kärlek. jag fullkomligt älskar coraline. helt i min smak. ganska så jätteläskig på sina ställen. jag var tvungen av titta på dvd-fodralet vilken åldersgräns det var. så läskig var den. för övrigt var den helt fin och rolig och alldeles undebar♥

hallon
och hallon, de reagerar med bubbelvatten. flyter inte alls, utan reagerar!!


orginalet


idag kom dalila hem. så jag tog långlunch. träffade karolina och lena och jag fick lite hjärtklappning och sådär. sen kom tåget och då blev det kramkalas. mest för att det var mysigt men också för att dalila frös så hemskt. och så fick hon låna mina vantar.
nu är hon hemma ♥

fjortonde januari

dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem dalila kommer hem!
puss


om en mandel

är det konstigt att äta upp en mandel bara för att man tycker synd om den? det var så. 
han var helt klart missbildad. såg ut ungefär som ett grått russin och var liten för sin ålder. helt olik de andra madlnarna och säkert väldigt utstött. men på insidan var han sådär jättegod och fin ändå. och det är ju det som räknas.
han kanske trodde att han var ett russin. som i den där filmen, om en pojke som tror att han är en alien. sött.

törstig.


karin solar.

texas absoluta favorit-sovställning.

jag älskar vinter och mörker och sånt där. verkligen jätteälskar. men idag har jag varit törstig på öland. så törstig. jag menar, morgonpromenader på grusvägar med flugorna varje dag, kossorna, utstyrsel: skynken, kroppkakor, sand och texas var så liten!

drunken


för er som inte visste: skumtomtar, dom flyter!

födelsedagskalasbowlingidag har jag födelsedagskalas-bowlat med min farmor, min farfar, mina fastrar, mina kusiner och alla andra. farmor är lika gammal som elvis och det firade vi med bowling och thai-buffé. det kryllade av ungar med skostorlek 31, men jag lyckades få tag på ett rosa barnklot ändå. sen så var jag bara tvungen att testa ett klot som var dubbelt så tungt än det jag borde använda. jag fick hålla i det med båda händerna, men det åke liksom mer bakåt än framåt ändå. bokstavligt talat. pappa, han var duktigast och fick i pris tio floppy chokladskum delfiner. och jag tycker att jag är värd minst en, som tröstpris.

bite me


juno, hon vet. röda godissnören. dom ja. tänk om de hade varit lika långa här i sverige som de är där borta i amerika. ibland vill man det. det hade varit så roligt. farligt roligt. minst sagt. lika bra att de inte finns. kanske.

fanny fenan melin flyttar en annan skog


den här har jag på min vägg. för att jag tycker att den är jättefin och för att jag bara älskar den.

på onsdag åker fanny upp till en annan skog någonstans i sverige. jättelångt borta. via jönköping och andra städer. två mil ut i skogen. det är ju ganska långt faktiskt. och när jag kommer och hälsar på henne ska jag få lax och ost. den ska hon laga i en ugn som inte är hennes egen. men hon får ett eget rum, och jag ska få hennes rumsnummer, så att jag kan skicka kärleksbrev till henne.
har jag sagt att jag kommer att sakna dig så att det gör ont i mig?
puss

godnatt mumin


den här borde man ha inramad ovanför sängen.


isväggar


årets första bild och det hängde snö på väggarna. jag står och trampar på en iskall kudde ute på altanen och mina fötter är så himla arga på mig. men det var ju så fint.

och idag fyller världens älsta kompis tjugotvå år. det är lite lustigt att det inte går att komma ihåg när vi träffades för första gången. men att vi döpte lekar till kötbullen och erövrade ett helt bostadsområde på cykel och byggde kojor på hemliga ställen längs med motorvägen, det kommer jag ihåg. grattis emma. puss

dalila tjugoett år


fina dalila och patrik på roadtrip

idag la pappa min mobil under kniven och opererade ut all djävulskap ur den. och med all djävulskap försvann även alla ord i min ordbok. det gjorde inte så mycket. men på tal om alla orden, "dalila" försvann ur ordboken och det kändes ju inte ok för fem öre ens. det skar lite i hjärtat minsann. varför är man inte med i ordboken när man i princip är bäst i hela vida världen. det är min fråga. och idag fyller hon år, dalila. jättegammal har hon blivit. hela tjugoett år, på dagen. ett helt år äldre än förra året. och snart kommer hon hem. då blir det fint.
puss

RSS 2.0