sommarknän vattenmelon och pepparkakor

bästa födelsedagsfrukosten och bästa födelsedags-sällskap.
dagen innan födelsedagen kom fanny, som precis kommit hem från en annan skog, hit och det var så fint. lena kom och vi drack saft och åt bullar. sedan tittade vi på min nya föräldrafällan och åt chips. och efter det var det dags att gå ut på en svängom och gunga. jag fick sommarknän och trasiga kalasbyxor men var glad ändå. sen blev det näst inpå natt och fanny och jag gick hem och tittade på upp och åt dajmstrutar. sen var det natt på riktigt. och till frukost fick jag finaste frukosten. vattenmelon och pepparkakor. love.

har den äran

hej och hemskt mycket grattis till mig! idag är jag nog myndig i alla länder som finns i hela världen. och då är det på tiden tycker jag att man får bestämma allting själv. så härmed bestämmer jag att jag aldrig ska behöva äta tårta på min födelsedag. ever again. varför ska man när man har rabarberpaj liksom!
hej nu ska fanny och jag kalasa på vattenmelon och pepparkakor!

om min och mammans dag

jag tycker att det är väldigt bra att jag inte fyller år på söndagar mer än ganska sällan. fylla år sista maj + fylla år på en söndag = fylla år på morsdag = min dag blir typ fem miljoner andras dag också. och när jag blir gammal kommer mina ungar bara behöva ge mig present en gång om året. men jag överlever väl.
morsdag och min mamma fick finaste paketen. för tidningspapper är väldigt fint faktiskt.

kärlek till en film

förra veckan när jag pluggade jättehårt satt jag och tänkte på viktiga saker. som att man skulle slänga ut sin vhs-spelare till exempel. men så högg det lite i hjärtat. jag har ju inte föräldrafällan på dvd! när jag har föräldrafällan, då är jag redo att bli vhs-lös. så hej! ett hjärtligt grattis till mig själv på födelsedagen (i förskott). världens bästa paket! tack karin.

födelsedagsöl

jag önskade mig en öl i födelsedagspresent. och det fick jag. av stina. en kall och jättegod faktiskt. och världens finaste dammsugare. sen gick vi på bio och det var fint.

om nattdjur del två

han satt där en hel dag och en hel natt. och jag ville inte ta i honom. för då går de alltid sönder. tänkte att han kanske skulle hitta ut på egen hand. och nu är han död. men så är väl livet för en liten nattfjäril.

monster book

den ungefärliga relationen jag haft med min grammatikbok:
really.
idag har jag haft grammatik-tenta. och snälla döda mig om jag inte klarar den.

all is love

volymen upp i taket!
jag visste att jag glömt något! where the wild things are-soundtracket har alltid stått på önskelistan. det är bara det att jag inte skrev ner det. på den bokstavliga listan. men i den obokstavliga världen står det där klart och tydligt. i versaler.
all is verkligen love med den här skivan alltså.

popping kitty

efter philadelphia-incidented tyckte jag verkligen att jag var värd något extra fint. som plåster på såren. och så hittade jag finaste hello-tuttu-klubban med fräs (OCH klistermärke). sådana klubbor tyckte man ju var så roliga förr i tiden.
fräs? kändes som om jag doppat tungan i hundra och tusen små små ett-öres-smällare. jag var beredd på fräs. men jag fick tredje världskriget. i min mun! (efter chocken var det dock ganska kul.) och mögelsmaken försvann. ja. delvis.

kvällen-innan-panik

grammatik är roligt. grammatik är roligt. grammatik är roligt. grammatik är roligt. grammatik är roligt. grammatik är roligt. grammatik är roligt. grammatik är roligt. grammatik är roligt.
helvete!

känns som den gången jag åt möglig vanilj-yogurth.

uppdatering: jag spydde precis lite i vasken.
åt möglig philadelphia-ost och vill aldrig någonsin svälja någonting igen!!
nu kommer jag rapa mögel i flera dagar!
fuck!

fint från förr i tiden

mormor, john, morfar på traktorvägen ner till skogen. vid höga trädet längst till vänster ligger världens finaste liljekonvalj-kulle. och går man till höger nere vid tallarna kommer man in i en sagoskog direkt från en disney-film.
john och morfar i traktorn. åka traktor med morfar var så himla kul. en gång satt jag på ratten när han körde, men det får vi inte tala om för mormor.
john och frida. hunden som jag aldrig träffade.
jag tycker väldigt mycket om gamla kort. speciellt fina sådana.

texas och öronen.

har jag sagt att texas har de finaste öronen i hela världen? jag tycker om att leka med dem. och texas tycker om att bitas. så ibland kan det gå knasigt till.
och som hämnd brukar han faktiskt bita mig i öronen. det är ok...

hej jag studerar och tänker på annat...

...jag önskar att jag kunde se mig själv när jag dricker surt kaffe.

jesus och lejonet

...imorgon tänker mamma kidnappa alla... jättemånga bullar och ta med till jobbet. (!!!). och jag känner mig lite som ett lejon som precis har dödat sin första zebra på sju månader. beskyddande. indeed.
å andra sidan, bullarna är också lite av en religion. jag är jesus och bullarna får vara kärleken. och mamma är gud. är det inte så att gud skapar kärleken? jo. så får det bli. jesus sprider kärlek och vindfolket ska ha bullar.
(jag tycker fortfarande att du kunde ha tagit med dig de fula bullarna.)

om första gången


jag kommer ihåg första gången jag drack te som om det var igår. det var en fredag och det var sommar. året var 1996 och klockan var eftermiddagsfika. jag var sju år. och fredagarnas eftermiddagar var de absolut bästa på hela veckoveckan(inte helgveckan). på lekis var nämligen fredagar lyxiga-mellanmåls-dagen. och denna fredag serverades det tigerkaka och jordgubbste. te. jag ville tycka om det såklart. jordgubbste liksom. men det smakade blaskig varm disktrasa. åh! vad besviken jag var.
sen dröjde det tre år och det var faktiskt sommar igen. snart tio år kanske och jag hade precis varit ute på gräset och spelat kvällsfotboll med en pojke. klockan var på minuten halv åtta och det var första gången den där serien nya tider visades på tv4. det var andra gången jag drack te. earl grey med ett kilo socker i. väldigt besviken. det smakade faktiskt värre än första incidenten med den varma disktrasan.
sen kommer jag inte ihåg något mer. men en vanlig dag nu för tiden dricker jag en sådär två liter te(och kissar därefter). den där tredje gången jag drack varm disktrasa och förmodligen gillade det kommer jag verkligen inte ihåg. jättesvart lucka. helt konstigt.
hej te, jag tycker om dig.

meet the sloths

när man är sådär jättetrött och hjärnan är sådär väldigt utarbetad och tom är man väldigt glad att sånt här finns på film. nu ska jag krama min säng och tänka på sengångare. haha. så söta.
...ps. min säng ser faktiskt ut som ett slott från den här vinkeln. wow. fint.

min mamma bakar godare bullar än din mamma.

om lite sådär en vecka inträffar den dagen på året som faktiskt helt och hållet bara är min. så idag bakade mamma och jag 161 kanelbullar (jag har aldrig haft en födelsedag utan mammas bullar). nu rapar jag deg av all dess sort och drömmer om ljusrosa lysande kaniner. och så lär jag mig ord som krigshetsare och stridslystnad. död åt min lärare om sådana ord hamnar på tentan. really.

texas i tidningen!

i dagen före igår hittade vi texas i tidningen. klockrent. faktiskt. jag fick ett blåmärke på näsan av en liknande händelse. fast den bollen var helt gul.
ps. nej. jag läser fortfarande inte smålandsposten!!! i protest. ja. dumma smp! ds.

tiny

pingstafton, pingstlilja och middag på gräset. så varmt och helt somrigt. och tidigare fick vi besök av en mormor och en liten med "gullunge" skrivet under fötterna. jag pussade honom tills han skrattade och så fick han äta lite på min arm. fint.

feel like i've been shot and falling down

hej idag lär jag mig konstiga ord och hur man böjer kineser på engelska. en kinaman två kinamän, liksom. och så har jag ätit vattenmelon. och jag hatar att behöva säga det. men den var inte alls god. näst intill äcklig faktiskt. och det skär i hjärtat. det får inte finnas äcklig vattenmelon! jag vill inte leva längre. typ.
...jag tänker intala mig själv att det inte ens var vattenmelon.

about an egg.

idag pratade jag elva minuter om ägg. om hur man delar ett ägg i fem delar. och att de irländska barnen på trettiotalet inte åt ägg mer än de gånger deras pappor åkte till England för att kriga. pretty much it, yes.
ägg till middag för att min lärare tyckte om min utläggning, om just ägg.

om osvarta nätter

det är så himla galet att klockan faktiskt är mer natt än dag på de här bilderna. osvarta nätter är sannerligen med på min sommaren-är-så-himla-fascinerande-lista. jag älskar det. å andra sidan, svarta dagar om vintern ligger mig också väldigt varm om hjärtat. jag skulle vilja påstå att jag är väldigt förtjust i kontraster. alla slags! typ rabarberpaj.

in the sun

solkräm hej. idag sitter jag ute i solen, under hundra skynken, och skriver om ägg. och det är liksom så himla fint. det luktar så himla gott och det låter så himla fint. jag älskar maj.

waiting sucks

nej! nej! nej! ikväll är det säsonsavslutning på true blood. och det känns som hundra och tusen år till säsong tre börjar. jag utbrister ett frustrerat inte-ok-men-jag-får-väl-leva-med-det-ÅH!

paul and I

idag var det helt jättesoligt och sommar. så jag tog med mig finaste paul ut i trädgården och slappade på gräset. och det luktade så himla gott tyckte vi.

om att prata i telefon i en pöl

i söndags klockan nio (på ett ungefär) när jag stod i duschen fick jag världens finaste samtal. sen satt jag i en pöl på köksgolvet tills jag torkade. det var fint. kom hem!!!

texas ett år på dagen.

åh! idag fyller finaste texas ett helt år. och jag älskar honom jättemycket. varje gång han slickar mig bakom öronen får jag fjärilar i hela kroppen och blir helt lycklig. eller alla de gånger han tittar en i ögonen och säger att han förstår. han är så fin. och snart kommer han hit.
jag älskar texas :)

redo för natt

jag har världens finaste nattutstyrsel. flugsvamp-prickigt med små små virkade spetskanter. så himla fint att man helst vill att natten ska komma nu på en gång.
ps. idag åt jag pizzakanter till middag.

aye aye captain

den boken jag läser nu är faktiskt väldigt fin. på en sida handlade det om en pojke som låg under en parkbänk. och då kunde jag inte låta bli att tänka på fina finding neverland. fint.

en kärleksförklaring.

jag älskar allt med rabarberpaj. ALLT. jag älskar att baka rabarberpaj. att knåda in havregrynen och sockret i smöret med händerna. slicka händerna. provsmaka den råa smulpajsdeg. sitta nära ugnen så att smaken sätter sig i kläderna. äta rabarberpaj, det ska man göra långsamt. och helst i den finaste skålen man har. då smakar den som allra bäst. jag älskar rabarberpaj. och inte minst, jag älskar färgerna. ljusrosa, ljusgrönt och vaniljvitt. perfekt färgkombination. och när man ätit upp kalaset är pajformen helt täckt av halvgenomskinligt rosa slem.
rabarberpaj gör mig knäsvag.
jag skulle vilja skriva en låt om rabarberpaj. som john fogerty: rhubarb pie, rubarb pie, it might rain tomorrow, better get some before I die. åh!

lilla snigel

min mamma hittade jättefina jättesmå sniglar i trädgården. och innan hon mördade dem fick den sötaste krypa (och bajsa!!) lite på min bok. I-shall-call-him-squishy-söt.
på tal om sniglar. på andra sidan kyrkogården! där! där bor de största av världens största sniglar! allvarligt. jätteläskiga!

squeeze day

idag är det en klämd dag och det tycker min skotska grammatiklärare är jätteroligt. bra svensk uppfinning tyckte hon. I shall call him squishy and he shall be mine. jag älskar dory!

önskelista 2010

snart är det ju faktiskt min födelsedag! och jag önskar mig den här boken. och disneyfilmer. men speciellt den här boken.
jag tror liksom att jag kommer ramla omkull av kärlek minst hela tiden av den.

skala 1:48 000 000

jag älskar min jordglob. kom på det en kväll för två eller tre dagar sedan. letade i våra jättetrånga snegarderober hur länge som helst. böjde ryggen åt alla möjliga håll. sträckte mig i skulderbladet. men det var så värt det. han är en sann skönhet. sannerligen. och så har han en buckla precis söder om australien. karaktär. lite som ett födelsemärke. jag gillar det.

long time, no see

idag saknar jag stockholm. det var ju så himla länge sen sist. på tok för länge. ikväll hade det liksom inte varit fel alls att befinna sig på bästa utkiksplatsen mosebacke och titta på solnedgångs-himmel och dricka öl. åh!

dagens tips.

lämna inte blod de dagar du verkligen behöver plugga. jag är död. d-ö-d. jättetrött.

om att sälja sitt blod.


blodsköterskan gav mig ett glas apelsinjuice när jag låg i stolen. hon sa att jag såg blek ut. hon frågade hur jag mådde varannan minut och sen fick jag gå loss på mariekexen och juice-automaten. femtio kronor rikare. helt klart värt det.
och här hade jag kunnat lägga upp världens häftigaste/äckligaste bild på mitt kanylhål i närbild. men jag vet att minst en av er som läser min blogg i alla fall ibland hade svimmat på momangen. really.

högkulturell konstdet är ju faktiskt maj. maj som i majblomma. och jag hittade mitt fina konstverk från förra året i min fina steamship-candy-burk. fick inte bort den oaktuella blomman, så han fick liksom vara kvar... först var jag jättearg på majblomma-2009 för att han inte ville släppa taget om tänderna. men jag kom över det. och det blev ju ganska fint ändå.
imorgon ska jag rensa sjukhuset på mariekex och apelsinjuice. oh yes.

hej mustasch

jag älskar min nya mustasch. helt söt och helt fin på alla sätt och vis. fin på så sätt att den till exempel slår ner och hoppar på sånt som cancer. dumma cancer liksom.

texas sover över

1. att rulla in en boll under skåp och sedan morra och skälla på den jättemycket är något av det roligaste texas vet. 2. "du ger fan i min flugsmällare!!" 3. hej. 4. texas trött. 5. texas har en tomte, som han älskar jättemycket.

fint, fint, fint!!!

jag känner en väldigt fin liten bebis. typ världens finaste. och hans mamma har en så väldigt fin fågel-bur. och en kakelugn i pastell! jag menar, vad mer kan man önska sig? fina fåglar i fin bur som bara låter när man trycker på "on" och kakelugn i rosa, guld och mintgrönt. finast.

one hell of a story

hej efter tre glas champagne bubbel. ikväll tar vi friheten att fira. jag vann! och jag sover mycket bättre.

ett kvällsäventyr, februari 1993

jag trodde verkligen att jag skulle kissa på mig. så himla rolig han min bror!

om att äta gult...

åh! jag verkligen älskar att äta i färgskalor!
och majskolvar. grillade sådana är ju i princip den bästa sommar-mat som finns. faktiskt. (ja vi grillar på denna månadens hittills regnigaste dag. min idé.)

rain, rain, rain

idag har jag varit i atlanten. och jag hade nästan glömt hur fint det kan vara med regn. love it.

and if a storm comes howling...

jag såg precis något så himla jättefint. gjorde mig helt varm och glad i kroppen. fina.
(angående något annat).
ps. det är verkligen jättestormigt ute. oktober hej?

om att känna sig förföljd...

... av fåglar.
...inatt känns det som att jag kommer sova fint. finare än jag gjort på över sju månader. men det vet jag förstås inte än. men det ser så ut. vågar liksom inte hoppa upp-upp-och-ner. ännu. men jag tror jag kan. jag hoppas att jag kan.
sju månader är så himla lång tid...

körsbärsdalen

stannade lite i japan på väg hem från skolan idag. så fint. såg blommorna dagen före igår och blev sådär helt lycklig inuti. jag älskar körsbärsblommor. även om träden de sitter på kan vara lite luriga ibland. slänga ner en på marken och sånt... men älskar dem ändå.

sjätte maj

idag är det sjätte maj. och jag måste distrahera mig. på ett eller tre sätt. jag försökte tappa mig själv i en bok. och läste en sida sju gånger...
har bestämt mig för att rita. majs. that should do it.

skeleton

kom liksom bara att tänka på den här...
sitter och gör grammatik-uppgiter tillsammans med kate nash's så himla fina "my best friend is you".

idag känns det lite såhär

jag har egentligen aldrig tyckt om det där med att drömma. tycker att det blir för läskigt. för ofta. faktiskt. som i natt. levde i något som liknade en jättesvart disney-film och allt var sådär allmänt obehagligt. och så tar det tolv timmar innan man kommer tillbaka till verkligheten. jag vill ju liksom drömma om riktiga disney-filmer och pastell-färgade kaniner och sånt!
huvudvärk.

morgonkaffe i halsen.

hej smålandsposten jag tänker inte prata med er förrän mumin är tillbaka i tidningen.
inte ok.
!!!

om tandborstning

texas hjälper mig med tandborstningen.
ursäkta men min nya tandkräm smakar sprit. uräcklig. precis som sådan där grekisk starksaft. hostmedicin rakt igenom. och så löddrar den sig inte. den bara rinner. och dyr var den. men den ska ju vara bra. har jag hört. så jag får hållas.
...jag saknar min gamla tandkräm.

bitemark

jag är evigt tacksam att nästa bok på läslistan är 334 sidor kortare och har dubbelt så stor text.
ps. jag fann det faktiskt väldigt.. rofyllt.. att lämna ett bitmärke. really.

hej maj

du är så himla fin.

jag-vill-dö-kallt

idag har jag överskattat det svenska vår-vädret så jävla hårt. tolv timmar. utomhus. i tidvis ösregn. på fucking nordpolen. och när tävlingen var över fanns det inget kaffe kvar. och jag ville börja gråta. men det gjorde jag faktiskt inte. jag hade inte tid.
nu dricker jag hallon-te och det sticker i hela kroppen. mysigt.
första maj tvåtusennio var liksom finare. och såg mer ut såhär,

RSS 2.0