E.T.


E.T phone home!
jag kunde bara inte låta bli. som hittat stod den där. och som hittat blev det. helt klockrent.

pocahontus

idag har jag ätit på en fisk som heter pangasius. försök uttala det om du kan. sa du pocahontas?
pang pang!

årets första tomte


i fredags minsann, då var jag hemma hos min fina kusin emma och drack kaffe och glögg och åt pepparkakor och jultomtar! jultomtar! skumtomtar! årets första skumtomte! jag tycker om att äta fint godis. jag älskar skumtomtar. man kan också göra mycket kul med skumtomtar. när vi köper hem tomtar ska jag lägga en i micron. full effekt hej! och man måste ha en sådan micro man kan titta in i, annars är det dötrist.

nu ska jag vara förbannad en stund till, sen ska jag äta risgrynsgröt och plocka ut alla russinen i kastrullen. såklart.

nu har vi bunkrat upp


lage är helt till sig. sjuttionfem lussebullar, var av tjugotre är jättestora! jag skulle kunna fylla fyra fyrkantiga vägg-lådor, minst. så många har jag. vi klarar oss alltså ett tag. ett tag, men knappt två..
och russinen. dom små fanskapen! "russin are friends, not food. russin are friends, not food. russin are friends, not food." jag gjorde vad jag kunde för att få min hjärna att undvika att äta upp dom allihopa. det gick sådär, men det kunda varit värre. jag åt i alla fall inte upp hela paketet.

efter lussebaket åkte jag och köpte öronmuffar och nu sitter jag och är förbannad på ett helt folkslag. På 1 166 075 217 människor, och det är två personers fel. jag behöver en lussebulle till.

hej du lilla gran


alltså, ibland är det ganska roligt att jobba på södra skogsägarna. heheh. helt fint!

dog


igår hade jag och texas föräldrafritt. hela kvällen. vi låg på golvet och pussades och kramades en lång stund. och så bet vi varandra i knävecken och trummade varandra på magen och skrattade åt varandras tröghet och tuggångest.

och idag ja. idag har fina fenan och jag varit på bio. vi såg filmen om indianen pocahontas (pocahontus) och vampyrerna. de orienterade mest hela tiden och bråkade om den där människotjejen. new moon hette den tydligen. jo den var ganska underhållande. om inte annat så var publiken väldigt roande. olyckligt förälskade tonårstjejer är ganska roliga.

puss

färgstatistik

idag är jag snövit, gräddvit, gräsgrön, svart som natten, puderrosa, inte lika svart som natten men näst intill, rosa som en ros, rosa som en annan ros, purpurlila, post-it-rosa och lite chokladbrun. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. elva färger, var av fyra nyanser av rosa, på bara lilla mig. och då har jag inte räknat med håret. det är ju fantastiskt.

nu ska jag snart gå ut i regnet. och jag har glömt min mössa hemma.

kalejdoskop


titta vad många jag!
förra veckan semestrade jag i uppsala hos alfred. jag säger semestrade för att jag faktiskt kunnde jobba, men inte gjorde - semester. och det var fint. jag köpte ett hejdundrans fint kalejdoskop på designtorget och jag älskar det. det är väl såhär flugor ser sin värld? eller är det bara något jag fått för mig? det borde heta flugoskop eller något liknande...

jag ska äta kakor i uppsala

imorgon tar jag mitt pickepack och flyger till uppsala:) hej alfred! det blir fint. alfred har lovat att det bli en massa kakor! både pepparkakor och pannkakor. hur bra låter inte det. och så har vi kommit överens om att vi ska köpa julmust. då behöver man inte så mycket mer.
och på lördag blir det stockholm. eller stockholm och stockholm. det blir ett hotel, brevid E4:an, tio minuter med buss från arlanda. inte alls i stockholm. men det är ok. men jag lär inte ha så mycket tid över ändå. hallå jag ska ju utbilda mig. och diskutera gokart-regler med en massa karlar från andra sidor av sverige.
packa kanske. ok. packa först, sticka sen. ok.

08:46 trött

jag röstar på att en sockerchock i form av en kopp varm choklad från kaffeautomaten kan sätta sprätt på mitt huvud. antiklumpningsmedel eller inte, jag behöver vakna, och det nu, med basta, omedelbart!

köpebullar och giraffer


såhär glad var jag i lördags när jag skulle äta lussebulle. en köpebulle. från ica. mamma och jag tjuvade dom direkt från plåten. det var lite spännande. och det bästa med den här lussebullen var att den fick mig att inse att den snart är dags för riktiga lussebullar. mammas lussebullar. dom är godast.

idag har mamma och jag varit på bio. 2012. vi tänkte att den är säkert spännande, och vi har ju rabattkort osv, så varför inte. det roligaste var när girafferna fick åka helikopter, annars var det ingen höjdare. nej.

dags att skeda lage?

apa


apa. anonyma pepparkaks angripare. två a:n för anonyma och angripare, ett p för pepparkaks. apa.
tur i alla fall att man blir snäll av pepparkakor.

ps. det är ok, jag tycker också om pepparkakor...

gårdagens mumin


jag tänker lite såhär, vad vet dagens sjuåringar om anarki? jag känner mig trög, och hoppas att alla sjuåringar också gör det. det känns bättre så. jag vet att jag kan vara trög, men, det är ju alltid skönt med lite sällskap.
hej wikipedia, anarki?

tenn vatten eld och valar








igår kväll lekte jag lite med tenn och vatten och eld och fick två helt fina skulpturer på köpet. precis som barnen i bullerbyn gör på nyårsafton. men jag fick ingen cykel. nej, ingen cykel. men två valar! hur fint är inte det! man ser ju vad man vill se, men det är utan tvekan två valar. som hoppar i stora vilda skummiga havsvågor. jag älskar dom.

fin morgonkvist


igår var vi exvalterade på jobbet. på morgonkvisten ringde mamma från sitt rum tjugo meter bort och sa till maria att säga till mig att jag skulle titta ut genom fönstret. milda matilda! SOL!! gissa om jag blev glad. det gjorde nästan ont i ögonen, så ljust var det. hade jag inte vetat att solen precis kikat fram hade jag trott att alla träden och stod i lågor. fint! och jag var tvungen att bokstavligt talat springa bort till fikarummet för en närmre titt.
tyvärr gick solen ner ganska snabbt. han blev bortrövad av stora ufo-liknande gråblåa moln. det var i och för sig ganska fint, men mer sol hade inte skadat.
puss. solpuss

en inbakad halsduk


igår gjorde mamma ett recpet på en halsduk till mig. jag kan inte sticka. eller, jag kunde inte sticka, tills igårkväll klockan tio. och mitt första konstverk ska bli en ljusblå halsduk(dom vinröda benvärmarna jag mamma gjorde i sexan räknas inte). en blå halsduk.  det ska bli en flätad halsduk. en inbakad halsduk. min fina lilla halsduk.

i köket 1992


mamma och jag tyckte att kakburken på jobbet var jätterolig. för där är vi ju! mamma, jag och john! i rätt skala, frisyrer, hårfärg och allt. klockrent. det enda som saknas är ju pappa, men det är ju han som tar kortet.. förstås.
fast, det är en sak jag inte riktigt förstår, hur fasiken man gör chokladbollar med kavlar. funderade större delen av eftermiddagen på det här. men näe! jag fattar inte. det går ju inte!


välling


höst betyder kyla och sånt. mörker och regn och snö och värmeljus och pepparkakor och välling och sånt. jag har saknat hösten. jag älskar välling. varm och gott och mättande. jättehöstigt och bra för hjärtat och personer som äter ojärnig kost.
ps. där är den. bakom vällingen. den oöppnade pepparkaksburken. och än så länge går det bra.

hjältar


åh! vad fint! jag önskar att kenny starfighter hade fått bo i en kohage.

tax-vakt



idag har jag varit tax-vakt. och det är ett heltidsarbete vill jag lova. förutom den timmen, eller mer, som jag pratade med dalila har vi bara bitits och lekt och kissat och varit ute och gått hela tiden. vi har inte åstakommit så mycket om man säger så. men gosat i soffan har vi gjort, till tio, minst.
och nu ligger han i soffan där och gnyr och vill att jag ska komma och klia honom. precis som lage brukar göra. och jag är så sämst på att motstå. disciplin är inte min grej.


nu kommer lage


LUSSEBULLAR!!! lage blev minst sagt glad han och åt upp alla bullarna på en gång. ok, jag hjälpte till ganska rejält. vi har fina vänner vi tänkte vi både innan och efter bullarna var slut. nomnom!
ps. texas luktar blöta raggsockor.

bekymmer

vi har en oöppnad pepparkaksburk i skafferiet(skufferiet). jag har gått med på att inte öppna den förän första advent. jag har lovat och svurit på att inte öppna den. jag hatar att lova saker som jag egentligen inte kan/vill lova. det är inte bra för hjärtat har jag hört. om det här ska gå vägen får vi be pappa gömma burk-jäveln, eller hur mamma.
en annan sak som bekymmrar mig är min oförmåga att sitta-rakt-upp-och-ner på stolar. båda skinkorna på stolen, fötterna på golvet(om man når ner) och rak i ryggen. det går inte. kan inte. men så har jag ju ont i ryggen med. jag ska öva varje dag. jag lovar.

glöm bamse!


utan tvekan, på sant.

pappa fick paket både i lördags och igår. det gjorde sig bättre så. öl på lördagar och bio på söndagar, kan inte bli mer perfekt. så idag låtsas pappa att det är söndag, för ikväll ska dottern hans bjuda honom på bio och valfritt tillbehör. jag tänkte lite på det där med tillbehör, på vilket tillbeör jag helst skulle vilja ha. vad som är godast liksom. och jag kom fram till att jag allra helst skulle vilja ha en termos med kall mjölk och en påse med nybakta lussebullar. det hade varit det perfekta.

texas sover över


inatt har jag haft en tax i knävecket. och i ansiktet också för den delen, men knävecket var populärt. redigt varmt och gosigt ställe vad jag kan förstå.
vi äter vaniljsås direkt ur skålen med sked, och tunga. men det behöver vi inte tala om för husse, har vi bestämt. annars ränner vi mest omkring och biter varandra i hälsenorna och gosar lite emellanåt. och snart ska vi åka ut i skogen igen.

pusskalas


hello tutu!

idag jag hittade tv- och radio-kalendern bland diskmedel och moppar på ica. helt i skymundan. och mamma behövde inte mer än se min blick förän hon säger jaja, lägg den i vagnen. yes sir!
hemma lagar vi två äppelpajer och jag smakar av degen med jämna mellanrum, precis som man ska göra. mmm, smuldeg. och klockan tre kommer mormor och moster och marcus och maria på pusskalas. och här kommer hello tutu-kalendern, den andra kalendern, in i bilden. den fick jag av fina kusin maria. choklad OCH överraskningar. wow! helt min grej! när är det december kan man undra. nu? och rosa fina rosor fick jag av moster och marcus. dom gör sig väldigt fina brevid min fina rosa och prickiga cupcake. ja, det var ett fint pusskalas och jag fick lova att aldrig åka härifrån igen. på länge.

kläng och ost i skogen









på tal om ost. igår hade jag 33cl julmust i en petflaska på jobbet, i kylskåpet på ekonomiavdelningen. i ost-kylskåpet. det såg ganska tomt ut, och det är väl på grund av den anledningen att det faktiskt luktar just ost, men vad vet jag. tomt var det i alla fall.
på tal om ost två. igår köpte jag en ost och körde ut till john och texas i skogen. till johns rosa hus som jag aldrig ens sett. huset var fint och osten var god och john och texas var så fina! speciellt texas, och speciellt john.
john lagade kött med oliver i (!). och texas och jag mest klängde och dregglade på varandra hela tiden. det var en fredagskväll som heter duga.

julmust




igår. i tisdags. ingen dagsuppfattning. i tisdags köpte jag mamma en back julmust. den ska räcka minst en vecka. det står en på kylning i kylsåpet och det slog mig inte förän nu att jag inte druckit upp den och att jag redan borstat tänderna. jag är forkrossad. på sant.
kan man ha med sig julmust till jobbet? ja! eller det beror på vem man frågar. jag vet vem jag INTE ska fråga. när man är vuxen får man ta egna besut har jag hört. även sådana vuxna som bor hemma, jag antar att jag är en sådan. eller. vuxen och vuxen. det beror ju också på vem man frågar. really. på den fronten ska jag inte fråga mig själv. eller någon som känner mig för väl...
om jag tar två 33cl och fyller en petflaska lär jag klara mig hela dagen. ja.

ps. jag hittar inte mitt svenska mobil-kort. jag vet var det ligger i. men jag vet inte var det jag vet det ligger i ligger, vilket är ett problem...

nu borde jag skeda lite med lage, för imorgon ska jag jobba!


hemma hemma hemma


lage slår knorr på svansen på flygplanet. stackarn. flyga är inte hans grej alltså.

nu är jag hemma. hemma hemma hemma hemma! jag sitter i min lage-gula fina, väldigt fina, halsduk, som mamma har konstruerat, och bara myser i mörkret. nästan hela tiden.
och sen gör jag sånt som är värt att göra när man är hemma. sånt som är underskattat. tittar ut genom fönstret, morrar lite åt toaletten, tar en dusch i fullkomligt lagom hård stråle, äter gröt med alla nödvändiga tillbehör, retas med mamma och pappa osv osv.
datorn däremot, mot den har jag konstigt nog utvecklat någon form av allergi. nej, inte allergi. men jag känner inte längre dom där dragningskraft-liknande impulserna som han brukar sända ut med jämna mellanrum. det känns lite lustigt. men jag antar att jag har för fullt upp med att göra underskattade saker, som att titta på småfåglar och tänka på hyllor.

RSS 2.0